Pas important în lupta împotriva HIV. O nouă tehnologie folosită elimină părţile ,,rele"

  • O echipă de cercetători de la Universitatea din Amsterdam a reuşit să elimine HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomică CRISPR.
  • CRISPR acţionează ca o "foarfecă moleculară" care taie ADN-ul virusului HIV, eliminând părţile "rele".
245 afișări
Imaginea articolului Pas important în lupta împotriva HIV. O nouă tehnologie folosită elimină părţile ,,rele"

Pas important în lupta împotriva HIV. O nouă tehnologie folosită elimină părţile ,,rele"

Speranţa este ca, în cele din urmă, organismul să scape în întregime de virus, deşi este nevoie de mult mai multă muncă pentru a verifica dacă acest lucru ar fi sigur şi eficient, notează BBC.

Medicamentele existente împotriva HIV pot opri virusul, dar nu îl pot elimina.

Descoperirea este încă în faza incipientă şi sunt necesare mai multe studii pentru a o transforma în tratament.

Excision BioTherapeutics spune că, după 48 de săptămâni, trei voluntari cu HIV nu au efecte secundare grave.

Dr. Jonathan Stoye de la Institutul Francis Crick din Londra avertizează că pot apărea efecte secundare nedorite din cauza tratamentului CRISPR.

HIV infectează şi atacă celulele sistemului imunitar. Chiar şi în cazul unui tratament eficient, virusul poate intra într-o stare de repaus sau latentă.

Majoritatea persoanelor cu HIV au nevoie de terapie antiretrovirală pe toată durata vieţii. Dacă încetează să ia aceste medicamente, virusul latent se poate trezi din nou şi poate cauza din nou probleme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici