Patru cauze pentru care părul tău arată îmbătrânit. Ce trebuie să faci pentru a arăta mai tânăr?

Pe măsură ce o persoană înaintează în vârstă, părul acesteia îşi pierde din volum şi strălucire, însă există o serie de metode pentru a combate cu succes aceste aspecte, oferindu-i din nou tinereţe.

964 afișări
Imaginea articolului Patru cauze pentru care părul tău arată îmbătrânit. Ce trebuie să faci pentru a arăta mai tânăr?

Patru cauze pentru care părul tău arată îmbătrânit. Ce trebuie să faci pentru a arăta mai tânăr? (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Experţii britanici în lifestyle au analizat în 2009 mai multe produse cosmetice pentru îngrijirea părului, din cele existente pe piaţă, şi au ajuns la concluzia că, deşi acestea îmbunătăţesc volumul coafurii şi protejează, în anumite cazuri, firele de păr, ele nu acţionează în acelaşi fel în care acţionează o cremă antirid asupra feţei, potrivit dailymail.co.uk.

Firele de păr au o durată de viaţă de cel mult cinci ani, iar femeile aflate la o anumită vârstă constată că părul pe care îl au la vârsta a treia diferă foarte mult de textura acestuia din urmă cu câteva decenii.

Nu este vorba doar de diferenţa de culoare, după cum explică Philip Kingsley, un reputat specialist britanic, ci şi de faptul că firele de păr devin odată cu trecerea anilor mai subţiri şi mai puţin rezistente.

Desigur, nu doar procesul natural de îmbătrânire determină o scădere a volumului şi a strălucirii părului. Schimbările de natură hormonală pot cauza şi ele o modificare prematură a aspectului părului, făcându-le pe acele persoane să arate mai în vârstă decât sunt în realitate.

Însă indiferent dacă este vorba de vârsta unei persoane sau de stilul ei de viaţă care determină o îmbătrânire a părului, vor exista întotdeauna câteva soluţii de reîntinerire a coafurii. Deşi aceste soluţii nu modifică structura firelor de păr, ele sunt eficiente la nivel superficial, redând coafurii strălucire şi un volum mai mare, asociate conceptului de "tinereţe".

Coafura fără volum


"Lipsa de volum a unei coafuri nu este cauzată neapărat de înaintarea în vârstă", consideră Philip Kingsley.

"Concentraţia de fier din organism, afecţiunile tiroidiene, dieta zilnică şi problemele hormonale, precum sindromul ovarian polichistic, pot să determine o scădere a volumului părului".

Deşi este important să se determine cu exactitate dacă lipsa volumului coafurii are drept cauze o serie de probleme de natură medicală (ce pot fi identificate prin analize sangvine), pe termen scurt, există câteva soluţii pentru a crea iluzia unui păr mai bogat.

Soluţiile de natură chimică, precum coloranţii sau fixativul de păr, pot determina o fragilizare a firelor de păr, conducând la ruperea acestora.

În locul lor, specialiştii recomandă folosirea altor produse care nu afectează structura firului de păr, care doar "căptuşesc" firele, făcându-le să pară mai groase.

Aceste produse, de regulă fabricate din ingrediente naturale, se aplică în special la rădăcina firului de păr, deoarece aceasta este zona în care au cel mai mare efect.


Părul lipsit de strălucire

Părul strălucitor inspiră ideea de tinereţe, sănătate şi vitalitate. Firele de păr îmbătrânite par lipsite de strălucire, fiind mai fragile.

"În orice caz, orice factor care încearcă să obţină o creştere şi întărire artificială a cuticulei firelor de păr (suprafaţa exterioară a fiecărui fir), precum tratamentul termic sau produsele chimice, se va reflecta într-o coafură lipsită de strălucire", avertizează acelaşi expert britanic.

O persoană în vârstă de 20 de ani poate avea un păr care arată mult mai "bătrân" decât părul unei persoane în vârstă de 60 de ani, dacă foloseşte în mod constant diverse produse care îi atacă firele de păr.

Fixativele, o soluţie de mărire a volumului coafurii, atrag praful şi particulele de murdărie din atmosferă, cauzând o scădere a strălucirii firelor de păr şi făcând necesară o spălare după câteva ore.

Pentru a obţine rezultate mai bune, se recomandă folosirea după şamponul obişnuit a unui balsam de păr, care determină o netezire a firelor, care vor reflecta apoi mult mai bine lumina.

Coafurile neavantajoase

Aproximativ 70% dintre femei nu sunt mulţumite cu felul în care arată coafura lor şi se simt prost din această cauză de cel puţin o dată pe săptămână.

Părul cărunt

Deşi există o tendinţă tot mai pronunţată în societatea actuală de acceptare a părului grizonat, multe persoane încearcă să ascundă firele cărunte din coafurile lor.

Cu toate acestea, experţii britanici recomandă să nu apelaţi la o vopsea de păr imediat după apariţia primelor fire cărunte.

Dacă acestea sunt în număr mic, le puteţi vopsi fie în nuanţa naturală a coafurii dumneavoastră, fie într-o nuanţă mai puternică.

O altă soluţie este să adăugaţi coafurii câteva elemente "luminoase": dacă părul dumneavoastră are la o anumită vârstă mai multe nuanţe, firele cărunte nu vor fi chiar atât de vizibile.

O vizită la un salon de coafură este întotdeauna recomandată, însă dacă vă vopsiţi părul acasă, încercaţi să evitaţi nuanţele de negru intens, deoarece părul creşte destul de repede, iar rădăcinile cărunte vor ieşi prea mult în evidenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici