Pentru a slăbi, este indicat consumul de ciocolata neagră, dar cu moderaţie

Un nou studiu american, publicat luni, dezvăluie noi virtuţi ale ciocolatei negre, care, consumată cu moderaţie şi însoţită de un stil de viaţă sănătos, permite obţinerea unei scăderi a indicelui de masă corporală (IMC). În ciuda conţinutului ei ridicat de calorii, ciocolata este bună pentru metabolism, afirmă autorii acestui studiu realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane, publicat în revista americană Archives of Internal Medicine.

1257 afișări
Imaginea articolului Pentru a slăbi, este indicat consumul de ciocolata neagră, dar cu moderaţie

Pentru a slăbi, este indicat consumul de ciocolata neagră , dar cu moderaţie (Imagine: Shutterstock)

Participanţii, a căror vârstă medie a fost de 57 de ani, care mâncau ciocolată în medie de două ori pe săptămână şi făceau sport de 3-4 ori pe săptămână, aveau un IMC mai mic în comparaţie cu cel al persoanelor care nu consumau acest desert la fel de des.

Indicele de masă corporală (IMC) permite calcularea corpolenţei unei persoane şi este raportul dintre greutate şi pătratul înălţimii acelei persoane. El ajută la evaluarea riscului de apariţie a bolilor asociate cu excesul ponderal sau cu o greutate sub media normală.

Persoanele care au un IMC mai mic de 18 sunt considerate slabe, cele cu un IMC cuprins între 18 şi 25 sunt considerate ca având o greutate normală, cele cu un IMC cuprins în intervalul 25,1 - 30 sunt supraponderale, iar obezitatea morbidă începe atunci când IMC-ul depăşeşte valoarea 30.

"Este o descoperire puţin surprinzătoare", a declarat Beatrice Golomb, de la Universitatea California din San Diego, coordonatoarea studiului.

"Înainte de a mânca o ciocolată pe zi, reamintiţi-vă totuşi că ea conţine 200 de calorii, zahări şi grăsimi saturate", afirmă Nancy Copperman, o altă cercetătoarea americană, care nu a luat parte la acest studiu.

"Limitaţi-vă, în medie, la 28 de grame de ciocolată neagră sau cacao săracă în zahăr pe zi", recomandă ea.

Alte studii au arătat deja faptul că ciocolata este bogată în polifenoli, puternici antioxidanţi naturali care limitează stresul şi reduc riscul de maladii cardiovasculare şi cancer.

"Cu condiţia să fie consumată în limite sănătoase, ciocolata nu îngraşă. Din contră, ea permite controlarea greutăţii", precizează Suzanne Steinbaum, directoarea departamentului de maladii cardiace din cadrul spitalului Lenox Hill din New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici