Persoanele care au consumat alcool văd realitatea deformată

Deformarea realităţii prin consumul de alcool există. Cercetătorii au dovedit, în cele din urmă, că oamenii din jur ne par, într-adevar, mai atrăgători, atunci când bem.

55 afișări
Imaginea articolului Persoanele care au consumat alcool văd realitatea deformată

Persoanele care au consumat alcool văd realitatea deformată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fenomenul, care se manifestă prin "transformarea" persoanelor lipsite de sex-appeal în indivizi mai tentanţi în ochii privitorului care a consumat cantităţi ridicate de alcool, este bine cunoscut în baruri şi cluburi. Până recent, însă, nimeni nu ştia cu exactitate şi motivul acestui fapt.

Acum, un studiu de ultimă oră a demonstrat că subiecţii aflaţi în stare de ebrietate s-au arătat cu până la 10% mai predispuşi să fie atraşi de persoane cu un aspect neplăcut decât cei neafectaţi de licori bahice. S-a demonstrat că, pe masură ce un om consumă alcool, devine din ce în ce mai puţin apt să identifice detaliile fine ale fizionomiilor celorlalţi.

Citeşte mai multe despre consumul de alcool pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici