Peste 30% dintre români suferă de hipertensiune şi diabet ca efect al colesterolului mărit

Peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat ca efect al colesterolului mărit, potrivit unui studiu naţional coordonat de profesorul Mircea Cinteză (senator PDL), şeful clinicii de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

90 afișări
Imaginea articolului Peste 30% dintre români suferă de hipertensiune şi diabet ca efect al colesterolului mărit

Peste 30% dintre români suferă de hipertensiune şi diabet ca efect al colesterolului mărit (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

"În România, peste 30% dintre români au colesterolul ridicat şi aproximativ 40% sunt hipertensivi. Totodată, doi din trei români mor din cauza afecţiunilor cardiovasculare", arată sudiul realizat de către compania Ozone.

Efectele nocive ale colesterolului asupra organismului pot fi combătute şi cu ajutorul Omega 3, un produs care combină uleiul de somon concentrat în acizi graşi esenţiali Omega 3 şi vitamina E.

"Nivelul ridicat de colesterol este responsabil pentru atacurile cardiovasculare, de arteroscleroză, litiază biliară şi multe alte afecţiuni. În prezent există o serie de tratamente naturiste aflate la îndemâna pacienţilor, cu rezultate benefice asupra organismului afectat de un nivel ridicat al colesterolului. Omega 3, de la Ozone Natural, datorită compuşilor săi, reduce nivelul colesterolului din organism şi ameliorează simptomele bolilor cardiovasculare", a declarat dr. Dan Dimitriu, medic specialist medicina internă din cadrul Centrului Medical Unirea.

Colesterolul poate fi împărţit în "colesterol bun" - HDL, care protejează vasele de sânge şi "colesterol rău" - LDL care se depune pe pereţii vaselor de sânge, îngreunând circulaţia.

Studiile de specialitate au arătat că acizii Omega 3 din uleiul de somon au proprietatea de a creşte nivelul de HDL şi de a scădea nivelul "colesterolului rău", micşorând, astfel, riscul de îmbolnăvire cardiovasculară, au arătat specialiştii.

Din păcate, organismul nu poate sintetiza acizii graşi Omega 3, care sunt indispensabili pentru funcţionarea sa normală, de aceea medicii recomandă produse medicamentoase sau naturiste, arată raportul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici