Pfizer şi BioNTech încep studiul pe un vaccin combinat pentru COVID şi gripă

Un nou studiu pe un vaccin combinat împotriva COVID şi a gripei a fost început de companiile Pfizer şi BioNTech.

204 afișări
Imaginea articolului Pfizer şi BioNTech încep studiul pe un vaccin combinat pentru COVID şi gripă

Pfizer şi BioNTech încep studiul pe un vaccin combinat pentru COVID şi gripă

Producătorul american de medicamente Pfizer şi partenerul său german BioNTech au declarat joi că au început un studiu de fază timpurie pentru a evalua vaccinul lor combinat care vizează COVID-19 şi gripa, anunţă Reuters.

Vaccinul cu doză unică este o combinaţie între vaccinul antigripal Pfizer pe bază de ARNm şi vaccinul de rapel împotriva variantei Omicron a COVID.

Studiul are ca scop evaluarea siguranţei, tolerabilităţii şi imunogenităţii vaccinului combinat, adică a capacităţii de a genera un răspuns imunitar.

Studiul se desfăşoară în Statele Unite, iar companiile îşi propun să îl facă pe 180 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani.

Primul participant la studiu a fost vaccinat la începutul acestei săptămâni.

Companiile rivale Moderna şi Novavax dezvoltă, de asemenea, vaccinuri combinate care vizează atât COVID-19, cât şi gripa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici