Pieptănarea frecventă a părului duce la căderea acestuia

Pieptănarea frecventă a părului duce la căderea acestuia, potrivit unui studiu care contrazice părerile tradiţionale, realizat de un dermatolog israelian şi publicat, luni, de cotidianul Haaretz.

130 afișări
Imaginea articolului Pieptănarea frecventă a părului duce la căderea acestuia

Pieptănarea frecventă a părului duce la căderea acestuia (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Pieptănarea frecventă a părului duce la căderea acestuia

În cadrul acestui test, 14 femei au numărat zilnic, timp de câteva săptămâni, numărul firelor de păr smulse de peria de pieptănat. Cu cât se pieptănau mai mult, cu atât numărul firelor de păr pierdute era mai mare.

"Femeile care se piaptănă de două ori pe zi pierd de trei ori mai multe fire de păr faţă de cele care se piaptănă doar o dată pe zi", afirmă Alexandre Kirdman, de la Universitatea ebraică din Ierusalim, autorul acestui studiu.

Cercetătorul israelian s-a declarat uimit de rezultatele studiului său, deoarece în mediul medical se consideră că pieptănarea ameliorează circulaţia sangvină şi contribuie la reducerea căderii firelor de păr.

Acest studiu a fost publicat recent şi în revista ştiinţifică Journal of Dermatological Treatment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici