Postul ne poate îmbolnăvi de bulimie

Până de Paşte, creştin ortodocşii sunt în post. Pe lângă implicaţia religioasă, acesta presupune şi restricţii alimentare. Medicii ne avertizează însă că privaţiunile culinare sunt contraindicate în unele afecţiuni, iar pentru cei care suferă de nevroze există pericolul de a deveni bulimici.

41 afișări
Imaginea articolului Postul ne poate îmbolnăvi de bulimie

Postul ne poate îmbolnăvi de bulimie (Imagine: ziarulring.ro)

„Postul presupune trecerea de la o alimentaţie bazată, în principal, pe alimente conservate, de origine animală, pe resursele adunate în cămară la o alimentaţie vegetariană. Asta n-ar fi rău, deoarece legumele şi fructele dau organismului un surplus de vitamine şi minerale şi ne ajută să trecem uşor peste astenia de primăvară”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Citeşte mai multe despre implicaţiile postului Paştelui pe www.ziarulring.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici