- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (09.06.2021, 10:55)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Premieră în România. O femeie îşi poate folosi din nou braţul, deşi pierduse funcţiile umărului după tratamentul cancerului la sân
O femeie de 55 de ani, care pierduse funcţiile umărului după tratamentul cu radioterapie pentru cancerul de sân, îşi poate mişca din nou braţul datorită unei operaţii în premieră pentru România, făcute la o clinică din Bucureşti.
1143 afișări

Premieră în România. O femeie îşi poate folosi din nou braţul, deşi pierduse funcţiile umărului după tratamentul cancerului la sân
Intervenţia, realizată de către dr. Andrei Popescu, ortoped supraspecializat în chirurgia şi artroscopia de umăr, la Clinica Zetta, din Capitală, a constat în eliberarea nervilor de fibroză, mobilizarea lor şi repararea ulterioară a tendoanelor coafei rotatorilor. Pacienta, în vârstă de 55 de ani, a supravieţuit cancerului la sânul drept cu ajutorul mastectomiei, chimioterapiei şi radioterapiei, însă, în ultimii ani, funcţia umărului drept s-a agravat fără o explicaţie obiectivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Cum arată Donald Trump într-o fotografie generată de inteligența artifcială
-
Kevin McCarthy susţine interzicerea aplicaţiei TikTok în Statele Unite ale Americii
-
"Activitatea TikTok va înceta, într-un fel sau altul", declară Blinken
-
"Domnule Shou Zi Chew, dansaţi cu cuvintele în stilul lui Mark Zuckerberg", îl acuză un congresman pe directorul executiv al TikTok
„Diagnosticul este unul foarte complex, mai ales din cauza lanţului cauzal neobişnuit: radioterapia pentru tratamentul cancerului de sân a dus la fibrozarea ţesuturilor din jurul nervilor care comandă sau transmit mişcările şi sensibilitatea în membrul superior, muşchiul deltoid a paralizat parţial, iar coafa rotatorilor - tendoanele care comanda mişcarea în umăr - s-a rupt din cauza efortului ridicat de a compensa lipsa funcţiei deltoidului”, spune dr. Andrei Popescu.
Potrivit reprezentanţilor Clinicii, tehnica chirurgicală folosită este minim invazivă şi s-a realizat cu 4 incizii în umăr a câte 5 mm fiecare, prin care au fost introduse camera video (artroscopul) şi instrumentele de lucru speciale.
După intervenţia minim invazivă, pacienta în vârstă de 55 de ani poartă o orteză timp de trei săptămâni, pentru refacerea tendoanelor reparate şi, ulterior, va urma un program personalizat de recuperare medicală şi kinetoterapie.
Prin comparaţie, alternativa chirurgicală clasică presupune deschiderea pieptului, fracturarea iatrogenă controlată a claviculei, urmată de repararea ei pentru a avea acces deschis la nervii afectaţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe