Prima sală de operaţie hibrid din România, inaugurată la Iaşi - FOTO

O sală de operaţie hibrid, prima de acest gen din România, a fost inaugurată, luni, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, în urma unei investiţii de aproximativ 1,5 milioane de euro, fiind dotată cu echipament de angiografie cu tehnologii inovatoare medicale, robotice şi de soft.

537 afișări
Imaginea articolului Prima sală de operaţie hibrid din România, inaugurată la Iaşi - FOTO

Prima sală de operaţie hibrid din România, inaugurată la Iaşi (Imagine: UMF Iaşi)

Noua sală de operaţie este dotată cu echipamente Artis Zeego, care vor permite tratarea a peste 80 la sută dintre pacienţii cu probleme cardiovasculare, iar potrivit medicilor ieşeni sistemul reprezintă "cel mai nou echipament de angiografie cu cele mai inovatoare tehnologii medicale, robotice şi de soft".

"Suntem bucuroşi că, începând de astăzi (luni - n.r.), municipiul Iaşi deţine un astfel de echipament modern, unic în ţară, care va duce atât la salvarea vieţii multor pacienţi cu afecţiuni cardiologice, cât şi la instruirea studenţilor care vor opta pentru această specialitate şi familiarizarea lor cu cele mai noi tehnici de tratament din domeniu. Astfel, Iaşiul se racordează circuitului de valori internaţionale din domeniu", a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, în cadrul festivităţii de inaugurare a noii săli de operaţie.

Echipamentul Artis Zeego este capabil de o rotire pe mai multe axe, poate fi poziţionat cu uşurinţă şi necesită un spaţiu redus pentru funcţionare.

Dotările acestuia recomandă folosirea lui în aplicaţii variate precum cardiologie intervenţională, proceduri hibride, proceduri generale vasculare, electrofiziologie şi proceduri structurale ale inimii.

Directorul diviziei Healthcare din cadrul Siemens SRL, Marian Ghinescu, a declarat că echipamentul inaugurat la Iaşi este unul performant, în Europa de Est mai existând doar două, unul în Cehia şi altul în Turcia.

"Acest echipament instalat şi inaugurat la Iaşi este printre singurele 15 din Europa, iar în Europa de Est mai sunt instalate doar alte două, una în Cehia şi alta în Turcia. Am reuşit să punem în mâinile profesorilor specialişti români un produs al tehnologiei moderne. Piaţa platformelor tehnologice de acest tip se mişcă cu o viteză uimitoare. În urmă cu un an ne puneam problema găsirii unei soluţii pentru acest spaţiu, soluţie care să servească utilităţii chirurgicale şi celei de tip imagistic intervenţional, deopotrivă. Acum, la Institutul de Boli Cardiovasculare aveţi soluţia noastră pentru acest tip de problemă", a declarat, la rândul său, directorul diviziei Healthcare din cadrul Siemens SRL, Marian Ghinescu.

Proiectul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi are o valoare totală de peste 1,5 milioane euro şi face parte din programul de investiţii derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici