Primul urs panda născut în Europa în captivitate a plecat către China - FOTO

Fu Long, primul urs panda născut în captivitate în Europa, în 2007, a părăsit grădina zoologică din Viena, miercuri dimineaţă, zburând către China, unde urmează să trăiască alături de alte exemplare din specia sa, a anunţat direcţia parcului Schönbrunn.

546 afișări
Imaginea articolului Primul urs panda născut în Europa în captivitate a plecat către China - FOTO

Primul urs panda născut în Europa în captivitate a plecat către China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, Fu Long, al cărui nume înseamnă "Dragonul fericit" în dialectul mandarin, a intrat cu mult calm în cuşca special amenajată pentru această călătorie, a explicat purtătorul de cuvânt al Grădinii Zoologice din Viena.

După ce a avut la dispoziţie câteva săptămâni pentru a se obişnui cu această cuşcă, Fu Long, care are o înălţime de 170 de centimetri şi o greutate de 50 de kilograme, un adevărat star pentru publicul vienez după naşterea sa pe 23 august 2007, este aşteptat să ajungă la Shanghai, în China, după un zbor de 16 ore cu un avion cargo al companiei China Air.

Medicii veterinari ai Grădinii Zoologice din Viena, Thomas Voracek şi Eveline Dungl, care l-au îngrijit de când s-a născut, vor călători împreună cu Fu Long. Ei au decis să plaseze în cuşca ursului panda 50 de kilograme de bambus, 50 de litri de apă, dar şi mere, cartofi dulci şi morcovi, pentru a face ca această călătorie să fie cât mai plăcută.

Fu Long va fi transferat la un centru specializat din Bifengxia, în provincia Sichuan, unde trăiesc alţi 60 de urşi panda.

Directoarea Grădinii Zoologice din Viena, Dagmar Schratter, plecată în China încă de marţi, va fi prezentă în momentul în care Fu Long va fi "redat" Chinei, în timpul unei ceremonii oficiale, în centrul provinciei Bifengxia. Medicul veterinar Eveline Dungl va rămâne încă două săptămâni alături de tânărul panda, pentru a-i facilita tranziţia.

Austriecii speră să asiste la naşterea unui alt urs panda, deoarece părinţii lui Fu Long, Long Hui şi Yang Yang, împrumutaţi de Grădina zoologică din Beijing, vor rămâne în continuare la Grădina zoologică din Viena, cea mai veche din lume, instalată în parcul palatului Schönbrunn, o fostă reşedinţă imperială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici