Produs "revoluţionar" în anestezie

Un produs "revoluţionar" în anestezie a fost lansat, sâmbătă, în România, medicamentul, utilizat pentru a grăbi recuperarea în urma administrării relaxantelor musculare, de obicei la sfârşitul intervenţiei chirurgicale, făcând ca bolnavul să fie complet treaz în 2 minute după încheierea operaţiei.

117 afișări
Imaginea articolului Produs "revoluţionar" în anestezie

Produs "revoluţionar" în anestezie (Imagine: Vasile Mutu/Mediafax Foto)

"Pentru noi, anesteziştii, acest produs, Bridion (Sugammadex) este un miracol. Un pacient care se află sub anestezie generală trebuie să doarmă, să nu îl doară şi să fie relaxat. La sfârştul operaţiei, relaxarea trebuie remisă. Până acum, am folosit nişte substanţe care acţionau mult mai lent. Sugammadex este de 18 ori mai rapid şi în două minute pacientul este complet treaz", a explicat preşedintele Societăţii de Anestezie Terapie Intensivă (SATI), profesor doctor Şerban Marinescu, managerul Spitalului Clinc de Urgenţă "Elias " din Capitală.

Relaxantele musculare sunt medicamente folosite în timpul unor intervenţii chirurgicale pentru a relaxa muşchii, inclusiv muşchii utilizaţi în respiraţie. Relaxantele musculare uşurează intervenţia efectuată de către chirurg. Bridion este folosit pentru a grăbi recuperarea în urma administrării relaxantelor musculare, de obicei la sfârşitul intervenţiei chirurgicale.

"După relaxarea musculară moderată, timpul mediu de recuperare a fost între 1,4 şi 2,1 minute pentru 2 mg/kg Bridion, comparativ cu 17,6 până la 18,9 minute pentru alt produs. După relaxarea musculară profundă, timpul mediu de recuperare a fost de aproximativ 3,0 minute pentru 4 mg/kg Bridion, comparativ cu timpul de aproximativ 49,5 minute pentru alt medicament.

În utilizarea pentru recuperarea rapidă, pacienţii care au primit 16 mg/kg Bridion şi-au revenit după 4,2 minute. Comparativ cu aceasta, recuperarea spontană din relaxarea musculară s-a produs după 7,1 minute. Doza standard de medicament este între 2 şi 4 mg per kilogram de greutate corporală, în funcţie de cantitatea de relaxant muscular care afectează muşchii", potrivit raportului EMEA, prezentat de specialişti la congres.

Sugammadex, produs al Companiei Schering-Plough,  poate fi administrat numai de către anestezist (un medic specialist în anestezie) sau sub supravegherea acestuia.

 „Sugammadex este unul dintre cele mai bune medicamente care a intrat deja pe piaţa din Europa de patru luni, iar în Bucureşti trei spitale au avut spre testare câteva flacoane", a spus şeful clinicii de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, Ioana Grinţescu, care apreciază că în cel mult o lună produsul va fi utilizat de cât mai mulţi doctori..

Medicii îl vor folosi pentru operaţiile dificile, cum ar fi cele făcute pe coloană, la inimă ori pe creier, 90 la sută din operaţiile spitalelor de urgenţă sunt cazuri grave care necesită anestezie generală. În cazul acestor intervenţii, medicii trebuie să «paralizeze» temporar pacienţii cu relaxante musculare puternice, cum va fi şi Sugammadex.

"Spre deosebire de alte medicamente din aceeaşi clasă, produsul are mai puţine efecte secundare De asemenea, acţionează mai rapid, mai puternic şi într-un mod mai sigur", a precizat şi profesorul Sorin Brull (SUA), dar şi experţii francezi prezenţi la congres.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici