- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (13.04.2009, 19:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Promovarea are efecte negative asupra sănătăţii angajaţilor
Deşi ascensiunea profesională este principalul scop al multor angajaţi, promovarea pare să aibă efecte negative asupra sănătăţii mintale a acestora, potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici, informează dailymail.co.uk.
67 afișări

Promovarea are efecte negative asupra sănătăţii angajaţilor (Imagine: Mediafax Foto)
Cercetătorii au descoperit că fiecare nouă promovare profesională aduce cu ea o creştere de 10% a nivelului de stres şi o reducere cu până la 20% a timpului alocat de o persoană, în medie, pentru o vizită la medic.
Presiunea sporită pe care o resimte o persoană care a beneficiat de o promovare provine din sarcini de lucru mai dificile, din responsabilităţi suplimentare şi din reducerea timpului alocat pentru relaxare.
Economiştii şi psihologii de la Universitatea din Warwick au analizat peste 1.000 de promovări ale unor persoane, înregistrate în perioada 1991 - 2005. Specialiştii credeau că persoanele cu funcţii înalte au, de regulă, o stare de sănătate mai bună şi se aşteptau ca studiul lor să reflecte această ipoteză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
UNTOLD ajunge în Dubai/ Edy Chereji: La festival vor fi prezenți peste 200 de artiști
-
Ultimele sondaje din SUA, cu Trump pe locul 1, arată că Ucraina mai are la dispoziţie 14 luni pentru a-i alunga pe invadatorii ruşi din Crimeea şi Donbas
-
Un film despre războiul dintre A.I. şi oameni va apărea în cinematografe, pe 29 septembrie 2023
-
Purtăm ADN de la verişorii noştri dispăruţi. Mulţi oameni moderni au imunitate scăzută la COVID-19 din cauza că strămoşii noştri s-au cuplat cu neanderthalienii şi denisovanii
"O promovare la locul de muncă nu este atât de benefică pe cât cred mulţi dintre noi", a explicat Chris Boyce, unul dintre autori.
Studiul britanic a relevat faptul că sănătatea mintală a managerilor s-a deteriorat după fiecare promovare, schimbările fiind pe termen lung.
Faptul că persoanele aflate în funcţii de conducere au o sănătate mai bună nu înseamnă neapărat că aceasta este o consecinţă directă a funcţiei pe care o ocupă. Acest studiu sugerează faptul că există şi alţi factori determinanţi, deoarece "promovarea nu aduce niciun beneficiu stării de sănătate", în opinia cercetătorilor britanici.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe