Raritate medicală: Un soldat american a beneficiat de un transplant dublu de braţe

Un soldat american care şi-a pierdut toate cele patru membre într-o explozie în Irak, în 2009, a beneficiat de un transplant dublu de braţe, au anunţat luni reprezentanţii spitalului John Hopkins din Baltimore unde a avut loc, luna trecută, această intervenţie chirurgicală rară.

510 afișări
Imaginea articolului Raritate medicală: Un soldat american a beneficiat de un transplant dublu de braţe

Raritate medicală: Un soldat american a beneficiat de un transplant dublu de braţe (Imagine: Shutterstock)

Militarul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, face parte dintre cele şapte persoane din Statele Unite pentru care acest transplant dublu a fost un succes, au precizat medicii americani.

Prima grefă dublă de braţe din lume a fost realizată în Germania, în anul 2008.

În cazul pacientului american, braţele au provenit de la un donator decedat. Transplantul, realizat în decembrie, a fost însoţit de un tratament inovator creat cu scopul de a evita respingerea de către organism a membrelor transplantate.

Tratamentul a constat în grefarea de celule prelevate din măduva osoasă a donatorului, se precizează într-un comunicat emis de spitalul din Baltimore.

Această tehnică permite diminuarea dozelor de medicamente anti-respingere care pot să provoace complicaţii medicale, inclusiv infecţii.

În cadrul acestui dublu transplant de membre superioare, medicii americani au ataşat oase, vase sangvine, muşchi, tendoane, nervi şi piele.

Pacientul a acceptat şi să participe la un studiu despre acest nou tratament anti-respingere, sponsorizat de Institutul american de medicină regenerativă din cadrul forţelor armate.

Spitalul John Hopkins va organiza o conferinţă de presă, la care vor participa chirurgii care au realizat intervenţia şi pacientul, în cursul zilei de marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici