Râsul în hohote, eficient în curele de slăbire

O oră de râs în hohote ajută la arderea aceluiaşi număr de calorii ca şi ridicarea greutăţilor timp de 30 de minute, potrivit cercetătorilor britanici, care recomandă o porţie zilnică de râs pentru reducerea greutăţii şi întărirea sistemului imunitar, informează dailymail.co.uk.

45 afișări
Imaginea articolului Râsul în hohote, eficient în curele de slăbire

Râsul în hohote, eficient în curele de slăbire

Dacă acest exerciţiu este repetat în fiecare zi, timp de un an de zile, el poate duce la o scădere în greutate de, în medie, cinci kilograme. Râsul în hohote îi asigură organismului "un mini-exerciţiu aerobic", potrivit neurologului Helen Pilcher.

Râsul în hohote face ca inima să bată mai repede şi măreşte fluxul sangvin în organism, potrivit lui Pilcher. Cutia toracică este obligată să se ridice şi să coboare, iar muşchii abdominali trebuie să se contracte de multe ori, contribuind astfel la subţierea taliei. Râsul pune, totodată, în mişcare 15 muşchi faciali, păstrând astfel supleţea şi strălucirea tenului.

În acelaşi timp, el ridică nivelul endorfinelor din creier, acestea fiind substanţele chimice care contribuie la reducerea stresului.

Acest studiu a demonstrat că râsul este la fel de benefic pentru inimă şi circulaţia sangvină ca şi sportul şi medicamentele administrate pentru scăderea nivelului de colesterol.

Chiar şi anticiparea râsului în hohote este benefică pentru sănătate.

Râsul aduce bună dispoziţie, întăreşte sistemul imunitar, iar efectele lui durează până la 24 de ore.

Echipa de cercetători, coordonată de Pilcher, a descoperit că o oră de râs în hohote ajută la arderea a 100 de calorii - echivalentul unui baton de ciocolată. De exemplu, pentru a arde acelaşi număr de calorii, oamenii trebuie să ridice greutăţi timp de o jumătate de oră sau să aspire praful timp de 40 de minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici