Remedii naturale pentru tratarea arsurilor stomacale

Crampele şi arsurile stomacale sunt afecţiuni des întâlnite după mesele copioase din ultimele zile, ca urmare a consumului excesiv de mâncare, spun medicii gastroenterologi. Potrivit specialiştilor, meniurile de sărbătoare sunt de regulă alcătuite din alimente care provoacă arsuri stomacale. Astfel, gastroenterologii oferă cinci remedii la îndemâna oricui pentru a trata această afecţiune.

993 afișări
Imaginea articolului Remedii naturale pentru tratarea arsurilor stomacale

Remedii naturale pentru tratarea arsurilor stomacale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

● Ceaiul de rădăcină de ghimbir este indicat în această perioadă. Pentru ca rezultatul să fie cel dorit, specialiştii recomandă să adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă într-o cană cu apă fierbinte. Rădăcina se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut. Medicii spun că această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu este împins către esofag.

● Sucurile de morcovi, de castraveţi, de ridichi sau de sfeclă roşie combat arsurile stomacale. Potrivit gastroenterologilor, pentru ca efectul să nu întârzie să apară şi pentru a evita complicaţiile, sucul trebuie făcut în casă şi băut imediat. Specialiştii spun că o alternativă ar fi mâncarea acestor legume în stare naturală.

● Bicarbonatul şi sucul de lămâie nu trebuie să lipsească după o masă copioasă. Specialiştii recomandă ca în jumătate de ceaşcă cu apă să adăugaţi o jumătate de linguriţă de bicarbonat şi câteva picături de lămâie, apoi amestecaţi. După ce s-a omogenizat, amestecul se bea.

Citeşte mai multe despre remediile naturale pentru vindecarea arsurilor stomacale pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici