- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- MASSACHUSETTS, (31.03.2016, 15:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Reuşită uriaşă la Harvard: Prima inimă perfect funcţională creată în laborator
O echipă de cercetători de la Massachusetts General Hospital şi Harvard Medical School a reuşit să dezvolte în laborator o inimă perfect funcţională, folosind celule stem.
1404 afișări

Reuşită uriaşă la Harvard: Prima inimă perfect funcţională creată în laborator
Până acum, cercetările arătaseră că prin intermediul imprimantelor 3D pot fi fabricate segmente de inimă, cu utilizarea de material biologic. Chiar dacă aceste structuri nu conţin celule cardiace, ele formează scheletul pe care poate fi dezvoltat ţesutul cardiac. Cercetătorii americani s-au folosit de scheletul 3D şi, prin combinaţia cu celulele stem, au obţinut rezultatele amintite, scrie Gândul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO.„Justițiarul de Berceni”, de la vânătoare de parcări ilegale la vânătoare de pedofili
-
Războiul din Ucraina, ziua 125 / O ţară donează încă 70 de milioane de euro / Statele occidentale susţin apărarea Ucrainei / Ruşii bombardează fără încetare / Zelenski, despre atacul asupra centrului comercial din Kremenciuk în care au murit 20 de persoane: Terorism neruşinat / Putin îi sancţionează familia lui Biden
-
România se înnoieşte cu 231 de sisteme de rachete antiaeriene MANPAD
-
Ţara care îi sare în ajutor Ucrainei. Donează încă 70 de milioane de euro
Pacienţii care au nevoie de transplanturi se lovesc de o mulţime de probleme, de la lipsa unui donator, până la apariţia riscului de respingere a noului organ de către pacient. Respingerea apare din cauza faptului că sistemul imunitar percepe noul ţesut ca pe o ameninţare şi începe planul de distrugere.
În cadrul noului studiu au fost introduse 73 de inimi umane considerate nepotrivite pentru transplant. Ele au fost introduse în soluţii de curăţat pentru a îndepărta orice celulă care ar fi putut provoca sistemul imunitar. În urma tratamentului aplicat, a rămas un schelet al inimii, care şi-a păstrat vasele şi structurile complexe, gata să primească celulele cardiace.
În următoarea etapă au fost introduse celulele stem pluripotente, care deţin capacitatea de a se dezvolta în orice tip de celulă din organism, în oase, în nervi sau muşchi, incluzându-le aici pe cele care sunt întâlnite în inimă. Cercetarea a folosit celule de piele prelevate de la oameni, care au fost reprogramate pentru a se transforma în celule stem pluripotente. Apoi, ele au fost transformate în două tipuri de celule, care s-au dezvoltat foarte repede şi au învelit scheletul cardiac. După două săptămâni, structura formată semăna deja cu o inimă imatură, dar complexă. Atunci când cercetătorii le-au dat acestor inimi impulsuri electrice, ele au început să bată.
Marea realizare se leagă şi de faptul că aceste celule cardiace obţinute în laborator sunt acceptate de sistemul imunitar al pacienţilor, deoarece celulele de piele din care s-au dezvoltat provin din organismul lor, mai scrie Gândul.
Oamenii de ştiinţă vor să îmbunătăţească metodele pentru a reuşi să genereze şi mai multe celule cardiace, deoarece pentru obţinerea unei inimi perfect funcţionale, gata să fie transplantată, este nevoie de zeci de miliarde de astfel de celule.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe