Risc crescut de tulburări psihice pentru consumatorii de canabis

Adolescenţii şi tinerii adulţi care consumă canabis prezintă mai multe riscuri de a suferi de tulburări psihice comparativ cu cei care nu utilizează acest drog, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal.

181 afișări
Imaginea articolului Risc crescut de tulburări psihice pentru consumatorii de canabis

Risc crescut de tulburări psihice pentru consumatorii de canabis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Experţii germani şi olandezi, alături de cei de la Institutul de psihiatrie din Londra au urmărit circa 1.900 de persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, timp de opt ani.

Studiul a demonstrat că cei care au început să consume canabis după debutul acestui studiu şi cei care consumau drogul şi înainte de acest studiu au prezentat mai multe riscuri de a suferi tulburări psihice faţă de cei care nu au apelat niciodată la această substanţă.

"Consumul de canabis constituie un factor de risc de dezvoltare a simptomelor psihotice", indică studiul.

"Studiul vine în sprijinul teoriei deja demonstrate că un consum continuu de canabis creşte riscul de simptome şi maladii psihotice", a spus Robin Murray, profesor de psihiatrie la institutul londonez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici