Robinetele din bucătărie, mai murdare decât butoanele de acţionare a apei din toalete

Robinetele de bucătărie sunt mai murdare şi adăpostesc mai mulţi microbi decât butoanele de acţionare a apei din toalete, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii britanici, informează dailymail.co.uk.

24 afișări
Imaginea articolului Robinetele din bucătărie, mai murdare decât butoanele de acţionare a apei din toalete

Robinetele din bucătărie, mai murdare decât butoanele de acţionare a apei din toalete

Aproximativ 80% din cârpele folosite pentru ştergerea suprafeţelor din bucătărie conţin diverse culturi de bacterii foarte periculoase.

Testele efectuate de Hygiene Council din Marea Britanie au relevat faptul că o treime din totalul robinetelor de bucătărie din locuinţele analizate sunt acoperite cu bacterii periculoase, comparativ cu doar 15% din totalul butoanelor de acţionare a apei din toaletă. Acelaşi studiu a demonstrat că 14% dintre robinetele analizate prezintă concentraţii înalte de bacterii E. Coli, comparativ cu doar 6% din totalul butoanelor de toaletă.

De asemenea, stafilococul auriu, care poate să provoace diverse maladii grave, precum pneumonia, a fost depistat pe 8% din totalul robinetelor de bucătărie. Peste 20% din totalul robinetelor analizate prezentau niveluri ridicate de pseudomonas.

Cele mai multe bacterii sunt transportate de mâinile utilizatorilor, ajungând pe robinetele de baie şi, de acolo, răspândindu-se prin contact direct. În mod asemănător, bacteriile nocive precum Campylobacter şi Salmonella se pot răspândi în bucătărie cu ajutorul cârpelor utilizate la curăţenie.

Alte obiecte în care bacteriile se înmulţesc cu rapiditate sunt cărucioarele şi scaunele auto pentru bebeluşi, cântarele de bucătărie, telecomenzile pentru televizor şi telefoanele.

În mod surprinzător, uşile toaletelor erau extrem de curate în 75% din totalul locuinţelor analizate.

Acest studiu a fost realizat prin analiza datelor colectate din 20 de reşedinţe din Marea Britanie, Australia, Germania, India, Malaysia, Arabia Saudită, Africa de Sud şi Statele Unite ale Americii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici