România a câştigat aurul la Campionatul Internaţional de Robotică cu puşti de 13 ani. Antrenorul lor este ”un copil într-un corp de adult”

  • Echipa AutoVortex România a câştigat medalia de aur la Campionatul Internaţional de Robotică.
  • 12 elevi au participat la competiţie, fiind pregătiţi de antrenorul Dr Ionuţ Valentin Panea.
  • Ei au fost invitaţ la sediul MAE de Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
7194 afișări
Imaginea articolului România a câştigat aurul la Campionatul Internaţional de Robotică cu puşti de 13 ani. Antrenorul lor este ”un copil într-un corp de adult”

Echipa de robotică AutoVortex Sursafoto: Facebook

O echipă de elevi din România a câştigat aurul la Campionatul Internaţional de Robotică din Rusia. Copiii au vârste între 13 şi 18 ani şi sunt conduşi de un antrenor care se mândreşte cu performanţele obţinute.

DR IONUŢ VALENTIN PANEA - antrenor echipă de robotică: ”Viaţa mea a cam fost acaparată de robotică. E ca şi cum ar fi intrat un virus al robotului în mine şi, încet-încet, m-a cuprins cu totul. Am început să învăţ deodată cu copiii. S-a creat o atmosferă foarte frumoasă şi am început să căutăm diverse provocări în afara ţării. Am obţinut locul 1 la fiecare concurs la care am participat”:
 
Ultimul succes a venit la cea mai importantă competiţie de până acum, FTC Russia 2021. Copiii din echipa de robotică AutoVortex au impresionat juriul şi au plecat acasă cu medaliile de aur. Performanţa lor le-a adus şi diplome de la Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
 
Andrei are 16 ani şi a povestit cum a ajuns să intre în echipa de robotică.
 
ANDREI DUNUŢĂ - elev echipă robotică:
”Am zis să văd cum e. Mi-a plăcut foarte mult şi am decis să-mi dedic majoritatea timpului către asta”.
 
 
ANA LIPIANU - elevă echipă robotică:
”Ionuţ (profesorul Ionuţ Panea) este efectiv un copil într-un corp de adult”.
 
ANDREI DUNUŢĂ - elev echipă robotică:
”E, nici nu ştiu să-l descriu. E pur şi simplu cel mai şmecher om pe care îl cunosc”.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici