România, pe locul II în lume în ce priveşte sărbătorirea spaţiului cosmic

România s-a plasat pe locul doi în lume, după SUA, privind numărul de evenimente organizate în intervalul, 4-12 aprilie, pentru "Noaptea lui Yuri", sărbătoarea mondială a spaţiului cosmic, anunţă Agenţia Spaţială Română (ROSA).

39 afișări
Imaginea articolului România, pe locul II în lume în ce priveşte sărbătorirea spaţiului cosmic

România, pe locul II în lume în ce priveşte sărbătorirea spaţiului cosmic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noaptea lui Yuri" rememorează primul zbor al unui om în cosmos, Yuri Gagarin, în 1961, precum şi prima lansare cu echipaj uman a unei navete spaţiale americane, în 1981. Ambele evenimente au avut loc în 12 aprilie, precizează sursa citată.

România a pregătit în 2009, prin intermediul ROSA, 30 de evenimente pentru această sărbătoare, ţara noastră fiind apreciată de organizatorii acţiunii.

"Suntem extrem de fericiţi să vedem că România e o parte atât de însemnată a Nopţii lui Yuri în acest an. Mulţumită entuziasmului atâtor profesori din ţara dumneavoastră, mii de elevi au facut cunostinţă cu miracolul ştiinţei şi explorării spaţiului cosmic. Invităm şi alte ţări să ia exemplul României şi să inspire viitorii lor lideri în a studia mai mult în domeniul ştiinţei, ingineriei şi matematicii prin aceste programe de popularizare", a declarat Loretta Hidalgo Whitesides, coordonatoarea mondială a acţiunii, într-o scrisoare adresată ROSA.

Agenţia Spaţială Română este implicată şi în evenimentul Anul Internaţional al Astronomiei cu proiectul Starpeace, dar şi în activităţile organizate cu ocazia Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici