Românii se trezesc din beţie cu leacuri băbeşti

Românii habar n-au cum trebuie să scape de mahmureală, ghidându-se încă după mituri din popor, arată un studiu dat publicităţii recent. Astfel, în loc să ştie că metoda corectă este să consume apă pentru rehidratarea organismului, 32% dintre ei cred că cea mai bună cale este să facă un duş rece, iar 24% au impresia că o cafea tare sigur îi scapă de dureri de cap şi ameţelile de a doua zi. Nici când vine vorba de a ajuta o persoană intoxicată cu alcool să-şi revină, respondenţii nu au ştiut toţi care este metoda corectă.

1539 afișări
Imaginea articolului Românii se trezesc din beţie cu leacuri băbeşti

Românii se trezesc din beţie cu leacuri băbeşti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Jumătate dintre ei au spus că în această situaţie cel mai bine ar fi să-l laşi pe intoxicat să adoarmă, ca să se pună mai repede pe picioare. Întrebaţi de ce suntem mahmuri după ce consumăm alcool, aproximativ nouă din zece respondenţi au răspuns că nu ştiu. Oricum, potrivit studiului, tinerii cu vârste între 18 şi 25 de ani sunt mai bine informaţi decât persoanele de peste 35 de ani în ceea ce priveşte cel mai bun mod de a scăpa de mahmureală.

Medicii nutriţionişti spun că alcoolul deshidratează, aşa că apa, sucurile sau alte băuturi fără alcool ne vor ajuta să reinstalăm echilibrul în organism. Bananele sunt o sursă importantă de potasiu şi săruri minerale, acestea reuşind să reechilibreze nivelul de săruri minerale pierdute după excesul de alcool.

Citeşte mai multe despre cum să scapi de mahmureală pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici