S-a descoperit primul portret al lui Iisus realizat în timpul vieţii?

Istoricii biblici încearcă să afle dacă una dintre cele 70 de tăbliţe descoperite într-o peşteră în Iordania ilustrează primul portret al lui Iisus. Imaginea, care reprezintă un bărbat purtând o coroană de spini pe cap, se presupune că a fost realizată în timpul vieţii lui Iisus, scrie Daily Mail.

1299 afișări
Imaginea articolului S-a descoperit primul portret al lui Iisus realizat în timpul vieţii?

S-a descoperit primul portret al lui Iisus realizat în timpul vieţii?

Portretul, puţin mai mic decât un card de credit, a fost descoperit într-o peşteră din Iordania, odată cu alte aproximativ 70 de cărţi din foiţe de metal.

Istoricii cred că această colecţie a fost realizată de primii creştini în primele decenii după crucificarea lui Iisus Hristos. Cea mai convingătoare dovadă că aceste cărţi sunt creştine este aceea că pe una dintre ele pare a fi ilustrată o hartă a Ierusalimului şi cruci în afara zidurilor oraşului.

De asemenea, pe una dintre tăbliţe pare a fi scris "Salvatorul Israelului" în limba ebraică veche.

Directorul Departamentului Iordanian de Antichităţi, Ziad al-Saad, crede că aceste tăbliţe ar putea fi mai importante decât inscripţiile de la Marea Moartă.

"Informaţiile de până acum sunt încurajatoare şi se pare că suntem martorii unei descoperiri foarte importante, poate cea mai importantă din istoria arheologiei", a declarat al-Saad.

Se presupune că aceste tăbliţe au fost descoperite între anii 2005 şi 2007, însă nu se află în posesia arheologilor, ci la un nomad israelian, Hassan Saida. Acesta a refuzat să vândă tăbliţele, însă două dintre ele au fost trimise în Anglia şi Elveţia pentru teste.

Guvernul iordanian lucrează în prezent la cel mai înalt nivel pentru a repatria şi proteja colecţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici