S-a descoperit SOLUŢIA împotriva ÎNCĂLZIRII GLOBALE? Teste privind o nouă tehnologie

Golful Ardmucknish din Scoţia a devenit locul unde oamenii de ştiinţă vor testa o tehnologie ce ar putea salva planeta de efectele încălzirii globale. Metoda presupune pomparea dioxidului de carbon în sedimentul de pe fundul mării fără ca mediul înconjurător să fie afectat.

1252 afișări
Imaginea articolului S-a descoperit SOLUŢIA împotriva ÎNCĂLZIRII GLOBALE? Teste privind o nouă tehnologie

Este aceasta SOLUŢIA împotriva ÎNCĂLZIRII GLOBALE?

Începând din data de 14 martie, Asociaţia Ştiinţelor Marine din Scoţia şi alte opt institute de cercetare vor investiga impactul asupra mediului pe care l-ar putea avea această tehnologie, scrie Daily Mail.

Proiectul presupune simularea unei scurgeri de dioxid de carbon dintr-un complex de stocare, pentru a se obţine date importante privind impactul asupra mediului înconjurător, precum şi despre modalităţile de stocare şi înmagazinare a dioxidului de carbon.

Astfel, în fiecare zi, timp de o lună, oamenii de ştiinţă vor injecta o cantitate între 80 şi 100 de kilograme de dioxid de carbon în sedimentul de pe fundul Mării Nordului. Apoi, vor face o gaură pentru a simula scurgerea, locul urmând să fie examinat şi de o echipă de cercetători din Japonia.

Echipamentele de monitorizare utilizate vor putea detecta orice modificare a florei sau faunei la nivel microbiologic. Echipa de cercetători va studia timp de trei luni cât de repede îşi va reveni mediul marin în cazul în care va fi afectat.

Scopul stocării geologice a dioxidului de carbon, în condiţii de siguranţă din punctul de vedere al mediului, este reţinerea definitivă a dioxidului de carbon, în aşa fel încât să se prevină şi, atunci când acest lucru nu este posibil, să se elimine pe cât posibil efectele negative şi orice riscuri pentru mediu şi sănătatea umană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici