S-au inventat boabele de cafea care menţin lichidul cald până la cinci ore. Vezi cum funcţionează - VIDEO

Băutorii de cafea din întreaga lume se confruntă zilnic cu probleme cauzate de temperatura acesteia. La început cafeaua este prea fierbinte, iar apoi se răceşte mult mai repede decât şi-ar dori consumatorul.

1557 afișări
Imaginea articolului S-au inventat boabele de cafea care menţin lichidul cald până la cinci ore. Vezi cum funcţionează - VIDEO

S-au inventat boabele de cafea care menţin lichidul cald până la cinci ore (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Doi inventatori promit însă să remedieze această problemă, cu ajutorul unor boabe de cafea metalice, care pot menţine cafeaua caldă timp de până la cinci ore, scrie dailymail.co.uk.

Boabele de cafea, numite "Coffee Joulies", pot aduce cafeaua fierbinte la o temperatură la care poate fi băută de trei ori mai repede decât în mod normal, iar apoi menţin această temperatură.

"Coffee Joulies" absorb excesul de temperatură din cafea atunci când aceasta este prea fierbinte, eliminând ulterior căldura stocată pentru a o menţine la o temperatură constantă. Boabele sunt realizate dintr-un metal special, non-toxic, învelit în oţel inoxidabil.

"Acest material este conceput să se topească la 140 de grade Fahrenheit şi absoarbe multă energie termică în timpul topirii. Astfel Joulies pot răci cafeaua de trei ori mai repede decât în mod normal. Odată ce cafeaua ajunge la temperatura la care poate fi băută, materialul începe să se solidifice din nou, eliberând energia stocată în timpul topirii, iar cafeaua se menţine caldă de două ori mai mult", a declarat un purtător de cuvânt al inventatorilor.

Boabele metalice de cafea, care vor fi comercializate curând în Statele Unite, funcţionează cel mai bine atunci când recipientul în care este cafeaua este acoperit cu un capac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici