SATURN a fost detronat! Numărul sateliţilor naturali ai lui Jupiter a ajuns la 92

Astronomii au descoperit 12 luni noi în jurul lui Jupiter. Numărul sateliţilor naturali care orbitează cea mai mare planetă gazoasă din Sistemul Solar a crescut la 92.

1412 afișări
Imaginea articolului SATURN a fost detronat! Numărul sateliţilor naturali ai lui Jupiter a ajuns la 92

Sursa Foto - NASA

Astronomii au descoperit 12 luni noi în jurul lui Jupiter, crescând numărul total al sateliţilor naturali ai planetei la 92.

Saturn, liderul de odinioară, avea 83 de luni confirmate, în timp ce Jupiter avea 80. 

Lunile abia descoperite au fost adăugate recent. Acestea au fost cercetate cu telescoapele din Hawaii şi Chile în 2021 şi 2022 cu tehnologii de ultimă generaţie, iar orbitele lor au fost confirmate după observaţiile ulterioare.

Aceste luni noi variază în dimensiune de la 1 kilometru până la 3 kilometri, potrivit AP News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici