Scădere record a numărului de cazuri de gripă sezonieră. Explicaţia specialiştilor

  • Regulile de distanţare socială care vizează combaterea coronavirusul au împins ratele de infecţie cu gripă la un nivel minim record, cifre timpurii, indicând faptul că măsurile au un impact fără precedent asupra altor boli transmisibile.
  • În China, unde au început primele măsuri de carantină la scară largă, noile rapoarte de boli, inclusiv oreion, rujeolă şi unele boli cu transmitere sexuală, au scăzut semnificativ. Cazurile de gripă au înregistrat scăderea cea mai amplă.
  • Infecţiile raportate lunar de Ministerul Sănătăţii din China au scăzut cu peste 90 la sută de la începutul blocării, de la o medie de aproximativ 290.000 de cazuri pe lună la 23.000.
6520 afișări
Imaginea articolului Scădere record a numărului de cazuri de gripă sezonieră. Explicaţia specialiştilor

Scădere record a numărului de gripă sezonieră. Explicaţia specialiştilor

Sistemul canadian de supraveghere a gripei a semnalat, de asemenea, „o scădere importantă” a cazurilor de gripă într-un raport recent, la fel ca şi alte ţări care raportează statistici săptămânale de supraveghere a gripei, inclusiv SUA şi Australia, relatează NBC News.

În cel mai recent raport săptămânal, portalul pentru boli infecţioase din Coreea de Sud a raportat o scădere cu 83% a cazurilor faţă de aceeaşi perioadă a unui anului trecut.

„Am văzut cele mai mici rate de transmitere a altor infecţii virale pentru această perioadă a anului”, a spus Ben Marais, expert în boli infecţioase la Universitatea din Sydney.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că există aproximativ 3-5 milioane de cazuri grave şi până la 500.000 de decese asociate anual cu gripa sezonieră.

Deşi experţii spun că scăderea infecţiilor cu gripă a redus presiunea asupra sistemelor de sănătate şi a scăzut numărul de decese, există, de asemenea, îngrijorarea că scăderea fără precedent a cazurilor ar putea avea un impact negativ asupra nivelului imunităţii în sezoanele următoare.

„S-ar putea ca dacă nu avem infecţii în acest sezon, oameni vor fi fi mai vulnerabili în sezonul viitor, acesta este cu siguranţă un aspect pe care va trebui să îl monitorizăm cu atenţie”, a spus Marais.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici