Scădere "spectaculoasă" a fertilităţii la nivel mondial în 20 de ani

63% din locuitorii lumii trăiesc în regiuni în care fertilitatea nu atinge pragul de reînnoire a generaţiei, faţă de 45% în urmă cu douăzeci de ani.

242 afișări
Imaginea articolului Scădere "spectaculoasă" a fertilităţii la nivel mondial în 20 de ani

Scădere "spectaculoasă" a fertilităţii la nivel mondial în 20 de ani

Scăderea fertilităţii este o tendinţă globală care se observă de la începutul anilor 2000. În urmă cu 20 de ani, doar 45% din populaţia lumii trăia în regiuni în care fertilitatea nu atingea pragul de reînnoire a generaţiei, conform Le Monde.

Potrivit unui studiu publicat de Institutul naţional de studii demografice (INED), 63% din populaţia lumii trăieşte în regiuni în care fertilitatea nu atinge pragul de reînnoire a generaţiei, adică 2,1 copii pe femeie.

Rata totală de fertilitate (TFR) rămâne peste 3 copii pe femeie doar în cea mai mare parte a Africii, în anumite zone din Orientul Mijlociu, în Afganistan şi în Pakistan.

Conform studiului, zonele în care femeile au în medie mai mult de 3,5 copii reprezintă acum doar 16,1% din populaţia lumii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici