Schimbări în stilul de viaţă pe care bărbaţii le pot face pentru a preveni căderea timpurie a părului - dermatolog

  • Căderea părului este o preocupare comună în rândul bărbaţilor tineri, potrivit dermatologului Dr. Susan Massick.
  • Ea a spus că depistarea timpurie a calviţiei masculine este cel mai eficient mod de a preveni pierderea ulterioară a părului.
2683 afișări
Imaginea articolului Schimbări în stilul de viaţă pe care bărbaţii le pot face pentru a preveni căderea timpurie a părului - dermatolog

Schimbări în stilul de viaţă pe care bărbaţii le pot face pentru a preveni căderea timpurie a părului - dermatolog

Deşi nu există un leac pentru calviţia cu aspect masculin, unele tratamente pot ajuta la încetinirea căderii părului şi, eventual, la regenerarea părului dacă sunt depistate la timp, potrivit Dr. Susan Massick, profesor asociat clinic de dermatologie la Universitatea din Ohio.
 
Massick a declarat că ea consultă frecvent pacienţi pentru căderea părului, iar bărbaţii tineri sunt preocupaţi în special de prevenţie. Cel mai important lucru, a spus ea, este să se depisteze căderea părului la timp pentru a păstra cât mai mult păr posibil. 
 
Massick a declarat pentru Insider că o dietă echilibrată este metoda pe care o recomandă pacienţilor pentru a ajuta la tratarea căderii părului şi a calviţiei masculine.

O dietă echilibrată, bogată în proteine şi fier, poate ajuta

Massick a spus că, deşi căderea părului poate proveni de la stres şi de la o boală autoimună numită alopecia areata, majoritatea pacienţilor pe care îi consultă au alopecie androgenică sau chelie de tip masculin. Potrivit Clinicii Cleveland, 25% dintre bărbaţi vor observa căderea părului înainte de vârsta de 21 de ani, iar 70% vor avea căderea părului pe măsură ce îmbătrânesc.

Chelia cu model masculin este cauzată de hormonul dihidrotestosteron (DHT), a spus ea, care micşorează foliculii de păr, ceea ce face ca părul să crească mai subţire şi să cadă mai uşor. În timp ce există o componentă genetică a calviţiei masculine, aceasta nu poate fi legată de o parte a familiei, a spus ea.

Massick a spus că chelia masculină apare în principal la linia părului, la tâmple şi în vârful capului. Această cădere a părului se produce încet şi ea a spus că este important să o depistaţi cât mai devreme posibil pentru a păstra cât mai mult păr.
 
O dietă echilibrată, bogată în proteine şi fier care se găsesc în alimente precum ouăle, spanacul, carnea de vită, năutul, seminţele de dovleac şi fasolea neagră, de exemplu, va ajuta la menţinerea părului sănătos şi puternic, a spus Massick. Proteinele reprezintă cea mai mare parte din ceea ce formează foliculii de păr şi conţin fier, care ajută organismul să aducă oxigenul la celulele asociate cu creşterea părului, potrivit Healthline. 
 
Debra Jaliman, MD, dermatolog certificat şi profesor asistent de dermatologie Icahn School of Medicine la Mount Sinai, a declarat anterior pentru Insider că atunci când organismul nu primeşte suficiente proteine, proteinele consumate sunt alocate către funcţiile esenţiale ale corpului, ceea ce nu include creşterea părului. 

Eliminaţi tensiunea de la nivelul părului

Massick recomandă evitarea tensiunii pe păr pentru a preveni căderea în continuare a acestuia. Stilurile de păr, cum ar fi permanentele, extensiile şi îndreptarea părului, pot pune presiune pe păr, ceea ce îl poate face mai probabil să cadă. 

Reducerea cantităţii de produse de coafură şi de produse pe care le foloseşti este, de asemenea, o idee bună. 

Massick consideră că şampoanele care promit creşterea părului nu merită, de obicei, banii, pentru că nu stau în păr suficient de mult timp pentru a pătrunde în foliculi. Ea a spus că şampoanele menite să trateze afecţiuni precum mătreaţa şi eczema, care pot provoca căderea părului, pot fi eficiente în tratarea acestor afecţiuni, dar nu şi a căderii părului în sine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici