Se-nvârte casa cu mine. Ce mă fac?

Ameţeală, instabilitate, rău de mişcare sau vertij? Iată patru diagnostice diferite. Cum le diferenţiaţi? Iată câteva sugestii ca să vă prezentaţi la medicul potrivit.

65 afișări
Imaginea articolului Se-nvârte casa cu mine. Ce mă fac?

Se-nvârte casa cu mine. Ce mă fac? (Imagine: Dragos Cristescu/Mediafax Foto)

Ameţeala poate fi determinată de scăderea glicemiei, de hidratare precară sau de oboseală. De obicei se manifestă prin moleşeală, picioare moi. Necesită câteva analize de sânge care trebuie să elimine diabetul sau anemia.


Instabilitatea este mai frecvent descrisă ca o senzaţie de plutire, de pierdere a direcţiei. Se întâlneşte în boli ale urechii interne declanşate de mici cristale de carbonat de calciu dezorganizate (sindrom otolitic), dar şi în boli ale coloanei vertebrale, scolioze, spondiloze, boli osteoarticulare. Din păcate, şi în cazul unor boli neurologice grave care necesită investigaţii RMN.


Răul de mişcare apare frecvent la copiii mici. În acest caz, se fac câteva şedinte de reeducare la medicul ORL plus medicaţie şi problema e rezolvată.

Citeşte mai multe despre simptome ca ameţeala pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici