Specialiştii caută noi tratamente împotriva cancerului mamar: Primul test clinic de radioterapie cu ioni grei a debutat în Japonia

O specialistă japoneză în oncologie a anunţat că a început primul test clinic din lume cu ioni grei, pentru un tratament care foloseşte radioterapia împotriva cancerului mamar şi nu apelează la chirurgie.

348 afișări
Imaginea articolului Specialiştii caută noi tratamente împotriva cancerului mamar: Primul test clinic de radioterapie cu ioni grei a debutat în Japonia

Specialiştii caută noi tratamente împotriva cancerului mamar: Primul test clinic de radioterapie cu ioni grei a debutat în Japonia (Imagine: Shutterstock)

Institutul naţional de ştiinţe radiologice a început acest test folosind "o radioterapie cu ioni grei", care emit un fascicul minuscul ce poate fi dirijat direct spre celulele maligne, a declarat miercuri Kumiko Karasawa, medic oncolog specializat în cancerul mamar.

Această radioterapie cu ioni grei s-a dovedit eficientă în combaterea altor tipuri de cancer care nu s-au extins în organism, a adăugat ea.

Potrivit agenţiei de presă nipone Kyodo, acest tratament a fost eficient în tratamentul administrat unor pacienţi suferind de cancer pulmonar şi cancer de prostată, însă el nu a fost niciodată testat pentru cancerul mamar.

Radioterapia clasică recurge la razele X şi la razele gamma, care sunt puternice la suprafaţa corpului, dar a căror intensitate descreşte atunci când razele pătrund în ţesuturi.

Radioterapia cu ioni grei menţine intensitatea razelor atunci când acestea intră în ţesuturi.

Testele sunt efectuate pe 20 de paciente în vârstă de cel puţin 60 de ani, care au tumori de talie redusă şi care nu s-au extins în corp. Tratamentul durează o oră, timp de doar patru zile, mult mai puţin decât radioterapia clasică.

Pacientele incluse în acest studiu vor fi monitorizate timp de cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici