Statistici îngrijoratoare în privinţa mortalităţii materne şi infantile, în România. Află care sunt principalele cauze!

Mortalitatea maternă şi infantilă reprezintă o problemă actuală, ce afectează întreaga populaţie a lumii. Statisticile privind mortalitatea maternă şi infantilă sunt cutremurătoare: în fiecare minut, în lume, o femeie însărcinată moare! Anual, 4 milioane de copii mor în primele 28 de zile de la naştere!

202 afișări
Imaginea articolului Statistici îngrijoratoare în privinţa mortalităţii materne şi infantile, în România. Află care sunt principalele cauze!

Statistici îngrijoratoare în privinţa mortalităţii materne şi infantile, în România. Află care sunt principalele cauze! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi ţările din lumea a treia sunt cele mai afectate de mortalitatea maternă şi infantilă, nici Romania nu se situează prea bine la acest capitol.

Potrivit datelor oferite de către reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică, în ţara noastră, la 100.000 de nou născuţi, 14 femei mor la naştere.

Citeşte mai multe despre mortalitatea maternă şi infantilă în România pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici