- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (22.09.2014, 17:21)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Arahidele coapte, responsabile pentru alergii
Arahidele provoacă alergii mai ales când au fost coapte înainte de a fi consumate, sugerează un studiu al cercetătorilor britanici care au descoperit că alunele crude au un efect foarte mic asupra sistemului imunitar.
319 afișări
STUDIU: Arahidele coapte, responsabile pentru alergii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii de la Universitatea Oxford au efectuat mai multe teste pe şoareci şi au descoperit că animalele hrănite cu alune coapte au prezentat un răspuns al sistemului imunitar care indica o alergie, în timp ce cobaii care au primit arahide crude nu au avut niciun simptom sau reacţiile alergice au fost foarte puţin intense. Experţii lucrează acum la o metodă de a produce arahide coapte care să excludă alergiile, în condiţiile în care, potrivit statisticilor medicale, unul din 50 de copii suferă de reacţii alergice la arahide, potrivit dailymail.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Serviciile secrete ale SUA spun că Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi
-
Secretarul de stat al SUA va face o vizită în Arabia Saudită
-
Raiffeisen trimite la Viena dividende de 860 mil. lei, adică jumătate din profitul record al anului 2023
-
Premierul italian Giorgia Meloni şi-a anunţat candidatura la alegerile europene
Efectul proteinelor de arahide asupra organismului cobailor era identic, fie că proteinele erau ingerate, fie că erau aplicate pe piele.
Potrivit cercetătorului Quentin Sattentau este pentru prima dată când se descoperă un factor declanşant al alergiei la arahide. Descoperirea explică, într-o oarecare măsură, de ce incidenţa alergiilor la arahide este atât de ridicată în Occident, spre deosebire de Orientul Îndepărtat, unde arahidele sunt consumate crude, fierte sau prăjite în ulei.
Experţii cred că procedura de coacere uscată a arahidelor, care implică atingerea de temperaturi foarte înalte, duce la schimbarea compoziţiei chimice a alunelor într-un mod care face organismul să aibă reacţii specifice alergiilor.
Cercetătorii spun că va mai dura ani până se va ajunge la a avea arahide care nu dau alergii, dar persoanele care suferă deja de această problemă nu vor putea fi ajutate. De cele mai multe ori, reacţiile alergice la arahide sunt uşoare, dar există şi cazuri în care viaţa poate fi pusă în pericol, din cauza şocului anafilactic.
Studiul cercetătorilor de la Universitatea Oxford a fost publicat în Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Citește pe alephnews.ro: China efectuează cea mai mare restructurare a armatei din ultimul deceniu. Ce înseamnă mișcarea lui Xi Jinping
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
PROSPORT.RO
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe