STUDIU: Beneficiile animalelor de companie asupra copiilor

Câinii şi pisicile, care oferă oamenilor iubire necondiţionată şi o companie plăcută, ar putea avea efecte benefice şi în ceea ce priveşte starea de sănătate a copiilor, afirmă autorii unui studiu european recent.

1810 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Beneficiile animalelor de companie asupra copiilor

STUDIU: Câinii şi pisicile îi fac pe copii să fie mai sănătoşi (Imagine: Shuterstock)

Potrivit acestui studiu, publicat în revista Pediatrics, copiii care trăiesc într-o casă în care există un animal de companie în timpul primului lor an de viaţă au şansa de a fi mai sănătoşi decât aceia care trăiesc într-o locuinţă în care nu există un animal de companie, informează huffingtonpost.com.

"Expunerea bebeluşilor la animalele de companie în primele lor luni de viaţă poate să stimuleze sistemul lor imunitar care funcţionează apoi mai bine când luptă contra infecţiilor", a declarat pentru Los Angeles Times medicul Danielle Fisher de la St. John's Health Center din oraşul californian Santa Monica.

Astfel, copiii care au un câine în primul lor an de viaţă au cu 31% mai puţine infecţii la nivelul tractului respirator în comparaţie cu copiii care trăiesc într-o casă în care nu există un câine.

Copiii din familiile cu câini de companie au şi mai puţine infecţii la nivelul urechii - cu 44% mai puţin - şi au nevoie de mai puţine antibiotice atunci când se îmbolnăvesc.

Pisicile prezintă şi ele câteva efecte benefice asupra stării de sănătate a copiilor, însă acestea nu sunt la fel de importante precum acelea generate de câini.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 397 de copii din Finlanda, care au fost monitorizaţi de la naştere şi până când au împlinit vârsta de un an. Familiile au raportat frecvenţa contactului pe care bebeluşii îl aveau cu animalele de companie - câini şi pisici, în acest caz - în fiecare săptămână.

ABC News a raportat recent existenţa unei legături între durata de timp petrecută de animalele de companie în interiorul locuinţelor şi efectele benefice ale acestora asupra copiilor.

Copiii care trăiesc în case în care câinii petrec mai puţin de şase ore pe zi prezintă cel mai mic risc de probleme respiratorii. Autorii studiului cred că acest lucru se datorează faptului că animalele care stau mai puţin în casă fac mai puţină mizerie în locuinţă. Expunerea la mizerie duce la o expunere mai mare la diverse tipuri de bacterii, iar acest fapt întăreşte sistemul imunitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici