Studiu: Câinii te ajută să scapi de stres şi să fii mai concentrat

  • Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Konkuk din Coreea de Sud a demonstrat că petrecerea timpului cu câinii are efecte benefice semnificative asupra stării mentale a oamenilor.
  • Contribuie la relaxare şi la îmbunătăţirea concentrării.
419 afișări
Imaginea articolului Studiu: Câinii te ajută să scapi de stres şi să fii mai concentrat

Studiu: Câinii te ajută să scapi de stres şi să fii mai concentrat

30 de adulţi au interacţionat cu un pudel pe nume Aro timp de 3 minute. Interacţiunea a cuprins întâlnirea, plimbarea, joaca, hrănirea, îmbrăţişarea, masajul şi fotografierea.

Activitatea lor cerebrală a fost monitorizată cu ajutorul unor căşti cu electrozi.

Cercetătorii i-au întrebat pe oameni cum s-au simţit după fiecare activitate cu Aro şi toţi au raportat că s-au simţit mai puţin stresaţi şi deprimaţi.

"Acest studiu a demonstrat că anumite activităţi specifice cu câinii ar putea activa o relaxare mai puternică, stabilitatea emoţională, atenţia, concentrarea şi creativitatea prin facilitarea creşterii activităţii cerebrale", au scris autorii studiului publicat în Plos One, citaţi de New York Post.

Practic, plimbarea câinelui a indus o stare de relaxare. Pieptănarea blănii câinelui a îmbunătăţit concentrarea, iar joaca cu câinele a produs ambele efecte: relaxare şi o mai bună concentrare. Îmbrăţişarea şi hrănirea câinelui au îmbunătăţit starea de spirit.

Acesta nu este primul studiu care arată că petrecerea timpului cu câinii este benefică pentru sănătatea mentală a oamenilor.

Un studiu din 2022 publicat în International Journal of Psychophysiology a constatat că petrecerea a doar 20 de minute alături de un animal poate reduce cortizolul, hormonul stresului, şi creşte oxitocina, hormonul asociat cu dragostea şi stabilirea de legături.

Un alt studiu a constatat că proprietarii de câini de peste 45 de ani au cu 40 % mai puţine şanse de a face demenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici