Studiu: Obezitatea infantilă creşte riscul de probleme musculo-scheletice

  • Un nou studiu a identificat o legătură îngrijorătoare între obezitatea infantilă şi problemele musculo-scheletice.
  • Cercetarea, publicată în revista Archives of Disease in Childhood, a analizat datele a peste 120.000 de copii din Marea Britanie.
57 afișări
Imaginea articolului Studiu: Obezitatea infantilă creşte riscul de probleme musculo-scheletice

Studiu: Obezitatea infantilă creşte riscul de probleme musculo-scheletice

Studiul a concluzionat că cei cu obezitate au un risc semnificativ mai mare de a consulta un medic pentru probleme articulare şi musculare.

Obezitatea infantilă este definită ca un exces de greutate corporală care poate afecta negativ sănătatea copilului. Se determină prin calcularea indicelui de masă corporală (IMC) al copilului, care ia în considerare înălţimea şi greutatea sa, conform news-medical.

Problemele musculo-scheletice se referă la afecţiunile care afectează oasele, muşchii, articulaţiile şi ţesuturile conjunctive. Durerile de spate, durerile de genunchi şi artrita sunt exemple comune.

Studiul a constatat că fetele cu obezitate, atât din clasele primare, cât şi din gimnaziu, au avut un risc mai mare de a consulta un medic pentru probleme musculo-scheletice, comparativ cu fetele care aveau o greutate normală.

Băieţii din gimnaziu cu subponderalitate au avut un risc mai mic de a consulta un medic pentru probleme musculo-scheletice, comparativ cu băieţii cu o greutate normală.

Durerile de genunchi şi de spate au fost cele mai frecvente probleme musculo-scheletice întâmpinate de copii.

Cercetările anterioare au sugerat o legătură între excesul de greutate şi un risc crescut de probleme musculare la copii, dar dovezile erau în mare parte de calitate moderată spre slabă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici