STUDIU: Un nou tratament împotriva cariilor va permite dinţilor să se repare singuri

O nouă metodă de plombare, nedureroasă, care permite dinţilor să se repare singuri, fără injecţii şi fără intervenţia frezei dentare, a fost pusă la punct de oamenii de ştiinţă de la King's College, din Londra.

2893 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Un nou tratament împotriva cariilor va permite dinţilor să se repare singuri

STUDIU: Un nou tratament împotriva cariilor va permite dinţilor să se repare singuri (Imagine: Shutterstock)

În mod normal, cariile sunt îndepărtate prin procedura de frezare, apoi cariile sunt plombate cu diferite materiale, conform theguardian.com.

Noul tratament, denumit remineralizare accelerată şi intensificată electric (EAER), accelerează circulaţia naturală a calciului şi a fosfaţilor în interiorul dintelui deteriorat.

O procedură în două etape pregăteşte mai întâi zona afectată a smalţului, apoi utilizează un impuls slab de curent electric pentru a împinge mineralele în locul afectat de carii. Noul tratament ar putea fi disponibil în trei ani.

"Modul în care tratăm dinţii în prezent nu este ideal. Când reparăm un dinte prin plombare, acesta intră într-un ciclu al frezării şi refacerii plombelor, având în vedere că, în cele din urmă, fiecare «reparaţie» eşuează. Nu doar că metoda noastră este mai blândă pentru pacient şi mai eficientă pentru dinţi, dar cel mai probabil va avea un preţ la fel de avantajos ca tratamentele stomatologice din prezent. Pe lângă combaterea cariilor dentare, dispozitivul nostru poate fi folosit şi pentru albirea dinţilor", a spus Nigel Pitts, de la King's College London's Dental Institute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici