- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (12.05.2022, 09:06)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Utilizarea antiinflamatoarelor pe termen scurt ar putea creşte şansele de durere cronică. Inflamaţia este reacţia naturală a organismului şi nu ar trebui blocată cu medicamente
- Utilizarea unor medicamente precum ibuprofenul şi steroizii pentru a ameliora problemele de sănătate pe termen scurt ar putea creşte şansele de a dezvolta dureri cronice, sugerează o nouă cercetare.
- Recuperarea normală în urma unei leziuni dureroase implică inflamaţia, reacţia naturală a organismului la leziuni şi infecţii, iar noile cercetări sugerează că blocarea inflamaţiei cu medicamente ar putea duce la probleme mai greu de tratat.
- Constatările studiului de mici dimensiuni indică faptul că ar putea fi momentul să se reconsidere modul în care este tratată durerea.
Urmărește
2093 afișări
STUDIU Utilizarea antiinflamatoarelor pe termen scurt ar putea creşte şansele de durere cronică. Inflamaţia este reacţia naturală a organismului şi nu ar trebui blocată cu medicamente
Este posibil ca inflamaţia să aibă un efect de protecţie, cum ar fi prevenirea cronicizării durerii acute, iar reducerea excesivă a acesteia să fie dăunătoare.
Jeffrey Mogil, profesor de studii asupra durerii la Universitatea McGill din Canada, a declarat: „Deşi ibuprofenul nu a fost studiat în mod explicit nici în datele umane, nici în cele referitoare la şoareci (la şoareci am folosit diclofenac), deoarece ibuprofenul este atât de răspândit în Marea Britanie, este foarte probabil ca un procent mare dintre cei din UK Biobank care au declarat că iau "AINS" (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) să fi luat, de fapt, ibuprofen”.
Cercetătorii au declarat că durerea lombară a fost cea mai frecvent raportată formă de durere cronică, durere care persistă mai mult timp decât ar fi de aşteptat după rănire, şi a dus la costuri economice şi medicale masive în fiecare an, potrivit The Guardian.
Majoritatea pacienţilor primesc tratamente standard, cum ar fi medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, inclusiv ibuprofen şi corticosteroizi. Dar aceste medicamente sunt doar oarecum eficiente şi se ştiu puţine lucruri despre motivul pentru care durerea acută, care începe brusc ca răspuns la ceva anume, se rezolvă la unii pacienţi, dar persistă ca durere cronică la alţii.
Pentru a înţelege tranziţia de la durerea lombară acută la cea cronică, cercetătorii au urmărit 98 de pacienţi cu dureri lombare acute timp de trei luni.
De asemenea, ei au examinat mecanismele durerii atât la oameni, cât şi la şoareci, şi au descoperit că neutrofilele, un tip de celule albe din sânge care ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor, joacă un rol-cheie în rezolvarea durerii.
Blocarea acestor celule la şoareci a prelungit durerea de până la 10 ori mai mult decât durata normală.
Tratamentul cu medicamente antiinflamatorii şi steroizi precum dexametazona şi diclofenacul a produs, de asemenea, acelaşi rezultat, deşi acestea au fost eficiente împotriva durerii la început.
Cercetătorii au declarat că rezultatele au fost susţinute de o analiză separată a 500.000 de persoane din cadrul studiului UK Biobank, care a arătat că cei care au luat medicamente antiinflamatoare au fost mai predispuşi să aibă dureri între doi şi 10 ani mai târziu. Acest efect nu a fost observat la persoanele care luau paracetamol sau antidepresive.
Dr. Franziska Denk, conferenţiar senior la King's College London, a declarat: „Ar fi cu siguranţă prematur să facem recomandări cu privire la medicaţia oamenilor până când nu vom avea rezultatele unui studiu clinic proiectat prospectiv".
Prof. Blair Smith, de la Universitatea din Dundee, a declarat: „Teoria este că inflamaţia poate avea un efect protector pe termen lung şi că reducerea excesivă a inflamaţiei poate fi dăunătoare. Cu toate acestea, este important de reţinut că acesta este doar un studiu şi că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma şi a investiga acest lucru în continuare”.
Cercetătorii spun că sunt necesare mai multe cercetări privind posibila legătură dintre medicamentele antiinflamatoare şi problemele pe termen lung, cum ar fi durerile de spate. Descoperirile sunt publicate în Science Translational Medicine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ai votat răul cel mai mic ca să afli că e răul cel mare. Ți-a mai rămas o singură opțiune
-
Ţările UE discută despre un fond de 500 de miliarde de euro pentru proiecte comune de apărare
-
Adrian Sârbu: Ai votat răul cel mai mic ca să afli că e răul cel mare. Ţi-a mai rămas o singură opţiune
-
Jurnal bursier, 5 decembrie: Bursa scade, dar cumpărătorii încep să-şi facă apariţia. Investitorii, reacţii la orice se întâmplă în mediul politic
Citește pe alephnews.ro: Haosul alegerilor din România continuă. Turul II începe mâine, dar încă vin solicitări la CCR pentru anularea primului tur
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA avertizează împotriva amenințării Rusiei la adresa democrației. Antony Blinken: „Autoritățile române descoperă un efort rusesc de a influența alegerile prezidențiale”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta de la Insula Iubirii arată fabulos, iar milionarul cu 23 de ani mai în vârstă ca ea o răsfață!
PROSPORT.RO
Scandal monstru pe TikTok, după ce Călin Georgescu s-a dezis de susținătorii săi: 'Te-am susținut, acum ne ameninți'
CANCAN.RO
Zodia care își va schimba radical viața până pe 21 decembrie 2024, potrivit faimoasei Neti Sandu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe