- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (07.08.2009, 18:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sucul de sfeclă roşie creşte rezistenţa fizică a organismului
Sucul de sfeclă roşie creşte rezistenţa fizică a organismului, ajutându-i pe oameni să-şi prelungească programul de exerciţii fizice cu 16%, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, preluat de bbc.co.uk.
330 afișări
Sucul de sfeclă roşie creşte rezistenţa fizică a organismului (Imagine: Mediafax Foto)
O echipă de cercetători de la Universitatea din Exeter a descoperit că nitratul conţinut de sfecla roşie contribuie la reducerea consumului de oxigen - exerciţiile fizice devenind mai puţin obositoare.
Studiul, publicat în Journal of Applied Physiology, sugerează că efectele sucului de sfeclă roşie asupra rezistenţei organismului sunt mai mari decât cele obţinute în urma antrenamentului fizic regulat.
La studiu au participat opt bărbaţi, cu vârste între 19 şi 38 de ani, care au consumat zilnic câte 500 de mililitri de suc de sfeclă roşie, timp de şase zile, după care au fost supuşi unor teste de rezistenţă fizică, inclusiv mers pe bicicletă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Studiu. Schimbările climatice provocate de om au „încetinit rotația Pământului” și ar putea afecta modul în care măsurăm timpul
-
Cresc preţurile în industria prelucrătoare, construcţii şi în comerţ
-
Horia Constantinescu renunţă la şefia ANPC pentru a candida la Primăria Constanţa
-
Pentagonul alocă 20 miliarde dolari pentru dezvoltarea avionului care-l va înlocui pe F-22 Raptor
Aceiaşi voluntari au consumat ulterior, timp de şase zile, un placebo - suc de coacăze negre -, după care au fost supuşi aceloraşi teste de rezistenţă fizică.
După cura cu suc de sfeclă roşie, grupul a fost capabil să pedaleze pe bicicletă, în medie, cu 11,25 minute mai mult decât după cura cu suc de coacăze.
Totodată, voluntarii care au consumat sucul de sfeclă roşie au prezentat, în repaus, un nivel mai scăzut al tensiunii arteriale.
Cercetătorii nu au descoperit, deocamdată, care este mecanismul care face ca nitratul din sucul de sfeclă roşie să crească rezistenţa fizică a organismului. Ei bănuiesc, totuşi, că acesta se transformă în oxid nitric în organism, reducând astfel consumul de oxigen din timpul exerciţiilor fizice.
Studii anterioare au demonstrat că sfecla roşie contribuie şi la reglarea tensiunii arteriale.
Cercetătorii sunt de părere că rezultatele acestui studiu pot ajuta oamenii care suferă de maladii cardiovasculare, respiratorii sau metabolice, dar şi pe atleţi amatori sau profesionişti.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Primul om cu cip Neuralink în creier joacă „Mario Kart” cu ajutorul device-ului
Citește pe www.zf.ro: Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate aduce o amendă de 3.300 lei
Citește pe www.zf.ro: Surpriză de la Kaufland în România. A investit deja peste 1 mil. euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta îmi dă energie”
PROSPORT.RO
Ce se întâmplă când bei vin roșu, de fapt. Expertiza surprinzătoare a medicului Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe