Tehnologia viitorului: Holograme, maşini semiautomate şi realitatea semigrupată

În timp ce consumatorii de pretutindeni se lasă fascinaţi de caracteristicile noilor smartphone-uri şi tablete, cercetătorii lucrează din greu la dezvoltarea următoarelor generaţii de computere ce vor revoluţiona piaţa globală, scrie revista americană Forbes.

1203 afișări
Imaginea articolului Tehnologia viitorului: Holograme, maşini semiautomate şi realitatea semigrupată

Tehnologia viitorului: Holograme, maşini semiautomate şi realitatea semigrupată

Cum ar trebui să arate şi ce utilităţi să aibă gadgeturile care să-i surprindă pe deja pretenţioşii consumatori? Iată câteva idei care ar putea nu doar impresiona publicul, ci şi facilita existenţa umană.

Calcul paralel

Odată experiementată tehnologia care permite calculatoarelor să proceseze problemele în mod simultan, aceasta se apropie tot mai mult de mijloacele de comunicare în masă, oferind perspectivă unor super-computere de dimensiunea unor telefoane mobile.

Procesoarele multicore şi unităţile de procesare grafică dau senzaţia unei puteri computerizate paralele, însă profesorul Kurt Keutzer, care planifică o asemenea lansare în laboratorul Berkeley Par din Statele Unite, susţine că următorul pas în lumea virtuală reprezintă crearea softului ce va debloca întregul său potenţial.

Senzori precişi

Cercetătorii de la Boeing au dezvoltat o nouă linie de sateliţi GPS, care nu doar că te pot ghida prin oraş, ci şi te vor lăsa să navighezi pe holurile clădirilor companiilor.

Citeşte mai multe despre tehnologia viitorului pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici