Telefonul mobil care conţine nichel poate cauza o alergie a pielii

Asociaţia Britanică de Dermatologie avertizează că a apărut un nou tip de alergie a pielii, cea la telefonul mobil, afecţiune care a fost depistată la oamenii care petrec mult timp la telefon şi care dezvoltă o reacţie alergică la suprafaţa nichelată a telefonului.

1120 afișări
Imaginea articolului Telefonul mobil care conţine nichel poate cauza o alergie a pielii

Telefonul mobil care conţine nichel poate cauza o alergie a pielii

Noul fenomen, numit dermatită de la telefonul mobil, a fost descoperit după ce mai multe persoane au dezvoltat fără nicio explicaţie alergii pe faţă şi pe urechi. Alergia la nichel este una dintre cele mai comune alergii de contact din Marea Britanie, afectând 30 la sută din populaţie. Dermatologii britanici spun că s-a constatat o creştere a numărului de cazuri de dermatită din pricina folosirii telefonului mobil, iar femeile prezintă un risc mai mare de a face acest tip de alergie, fiind sensibilizate de alergiile făcute, de exemplu, la bijuteriile placate cu nichel.

Simptomele dermatitei provocate de nichel sunt înroşirea, inflamarea, uscarea şi crăparea pielii.

"Alergia este provocată de contactul frecvent cu produse care conţin nichel. Contactul repetat şi îndelungat cu un telefon care conţine nichel va cauza dermatită la persoanele alergice la nichel. Dacă o persoană a mai avut o reacţie alergică la catarame sau la bijuterii, de exemplu, este expusă la un risc mai ridicat de a face alergie şi la telefoanele de metal", a subliniat doctorul Graham Lowe, de la Asociaţia Britanică a Dermatologilor.

Acesta a explicat că alergia apare cel mai frecvent pe obraz sau pe ureche, în funcţie de locul în care este ţinută partea telefonului care conţine nichel. Teoretic ar putea apărea şi pe degete dacă o persoană tastează şi intră mai mult timp în contact cu butoanele de metal ale telefonului.

Câţiva medici din SUA au testat 22 de carcase de telefoane mobile de la opt producători diferiţi şi au găsit că zece dinte ele conţin nichel.

"Aproape jumătate din telefoanele pe care le-am testat conţin nichel. Butoanele de la meniu, logo-urile decorative de pe carcase şi ramele metalice din jurul ecranelor LCD conţin cel mai frecvent nichel", a spus doctorul Lionel Bercovitch, unul dintre autorii studiului, de la Brown University, Rhode Island.

La rândul lor, medicii români spun că cei mai expuşi sunt cei care deja au o reacţie de sensibiltate la acest metal. Profesorul doctor Alexandru Tătaru, membru al Comisiei Dermato-Venerice din Ministerul Sănătăţii afirmă că "este adevărat că unele metale sunt mai intens alergice, cum ar fi cromul, nichelul, cobaltul, iar dacă telefonul e îmbrăcat în metal şi persoana e sensibilă atunci se poate produce o eczemă de contact".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici