Test de fertilitate pentru bărbaţi disponibil în curând în farmacii

Un nou dispozitiv medical, care seamănă cu testele de sarcină, dar care evaluează fertilitatea masculină, va fi disponibil în curând în Europa şi în Statele Unite ale Americii, potrivit unui studiu publicat în revista Human Reproduction.

676 afișări
Imaginea articolului Test de fertilitate pentru bărbaţi disponibil în curând în farmacii

Test de fertilitate pentru bărbaţi disponibil în curând în farmacii

Acest test se adresează acelor cupluri care au încercat timp de câteva luni să devină părinţi, dar care nu au apelat încă la ajutor medical de specialitate, a explicat medicul John Herr, de la Universitatea Virginia din Charlottesville, care a contribuit la punerea la punct a procedurii.

Testul le ajută pe cuplurile în această situaţie să afle dacă bărbatul reprezintă factorul de infertilitate şi le permite "să afle acest lucru în intimitate, făcând şi câteva economii".

Produsul va costa în jur de 25 de dolari, fiind mult mai ieftin decât costul unei analize complete a lichidului spermatic.

Testele efectuate au avut o acurateţe de 96%.

Într-un mililitru de lichid spermatic există aproximativ 20 de milioane de spermatozoizi - considerat un nivel normal -, iar noul test va putea să indice dacă sperma unui bărbat este fertilă sau dacă acesta se confruntă cu infertilitatea severă, când numărul de spermatozoizi dintr-un mililitru de lichid spermatic este mai mic de cinci milioane.

Noul test se bazează pe detectarea unui antigen plasat pe capul fiecărui spermatozoid, numit SP-10.

Medicii americani care au descoperit antigenul SP-10 şi care au conceput acest test de fertilitate, finanţat de National Institutes of Health, au avut nevoie de 10 ani de cercetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici