Top 5 cele mai frecvente greşeli pe care le fac românii în tratarea răcelii

Automedicaţia, hidratarea deficitară, lichidele fierbinţi, dieta neadecvată şi mersul în colectivitate sunt factorii care pot duce la agravarea virozelor respiratorii.

51 afișări
Imaginea articolului Top 5 cele mai frecvente greşeli pe care le fac românii în tratarea răcelii

Top 5 cele mai frecvente greşeli pe care le fac românii în tratarea răcelii (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Răceala reprezintă cea mai comună infecţie virală. Potrivit studiilor de specialitate, de-a lungul vieţii, o persoană răceşte de aproximativ 200 de ori, boala durând în medie 9 zile. Medicii precizează că tratamentul neadecvat poate duce la agravarea afecţiunii.

gândul vă oferă un top 5 al celor mai des întâlnite greşeli în tratarea răcelii.

1 Automedicaţia. Cel mai adesea, ro mânii recurg la antibiotice. Potrivit specialiştilor, răcelile şi infecţiile virale nu sunt sensibile la aceste medicamente. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel spune că administrarea unor astfel de tratamente în timpul răcelii afectează flora intestinală şi generează rezistenţă la produsele utilizate greşit. Astfel, medicii recomandă paracetamolul, care se absoarbe rapid şi complet în toate ţesuturile. Potrivit specialiştilor, senzaţia de disconfort, calmarea durerii de cap şi scăderea febrei cauzate de răceală dispar destul de repede, deoarece acest tip de medicamente ating concentraţia maximă într-un interval de 30 de minute, până la două ore de la administrare.

Citeşte mai multe despre cele mai frecvente greşeli pe care le fac românii în tratarea răcelii pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici