Tratament revoluţionar antirid, lansat în SUA: Folosirea celulelor pacientului pentru producerea de colagen

Agenţia americană de reglementare a medicamentelor (Food and Drug Administration/ FDA) a aprobat lansarea pe piaţă a primului tratament celular personalizat contra ridurilor, a anunţat, miercuri, Fibrocell Science, compania care a pus la punct această terapie.

753 afișări
Imaginea articolului Tratament revoluţionar antirid, lansat în SUA: Folosirea celulelor pacientului pentru producerea de colagen

Tratament revoluţionar antirid, lansat în SUA: Folosirea celulelor pacientului pentru producerea de colagen (Imagine: Shutterstock)

Reprezentanţii FDA au autorizat acest tratament, denumit Viv (azficel-T), marţi, precizează compania Fibrocell Science într-un comunicat.

Viv este primul şi, totodată, singurul tratament celular personalizat estetic aprobat de FDA pentru a reduce ridurile la adulţi, accentuate în special în momentul în care o persoană zâmbeşte.

Acest tratament constă în prelevarea unor celule din piele, fibroblaste, şi cultivarea lor în laborator pentru ca acestea să se multiplice, fiind apoi reinjectate în riduri pentru a le atenua.

Într-o piele obişnuită, fibroblastele produc colagen, proteine fibroase care asigură ţesuturilor o anumită rezistenţă mecanică în faţa forţei de întindere.

În testele clinice organizate, pacienţii au tolerat foarte bine terapia Viv. Cele mai multe dintre efectele secundare remarcate au constat în slabe reacţii cutanate, care au dispărut în mai puţin de o săptămână.

FDA a autorizat comercializarea acestui tratament, după ce a analizat rezultatele obţinute în urma a două teste clinice de fază 3, realizate pe un eşantion de 421 de pacienţi.

"Folosirea celulelor pacientului, care produc colagen, reprezintă un mijloc revoluţionar în tratamentul contra ridurilor nazolabiale, restaurând prospeţimea feţei", a declarat Robert Weiss, profesor asociat la facultatea de medicină de la Universitatea John Hopkins, din statul american Maryland, şi directorul Institutului Maryland Laser Skin and Vein.

Robert Weiss este cercetătorul care a coordonat aceste teste clinice în cadrul cărora a fost folosită terapia Viv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici