Tratamentele pentru fertilitate, mai eficiente în cazul implantării unui singur embrion

Implantarea unui singur embrion rezultat în urma fecundării in vitro este cea mai ieftină şi eficientă metodă de a obţine o sarcină, potrivit unei studiu realizat de cercetătorii finlandezi.

110 afișări
Imaginea articolului Tratamentele pentru fertilitate, mai eficiente în cazul implantării unui singur embrion

Tratamentele pentru fertilitate, mai eficiente în cazul implantării unui singur embrion

Rezultatele cercetării contrazic teoria potrivit căreia implantarea unui singur embrion în cazul fecundărilor in vitro ar reduce şansele femeilor de a duce la termen sarcina.

"Într-un moment în care există dezbateri aprinse în multe ţări despre cum să se reducă riscurile sarcinilor multiple şi cum să se ofere costuri accesibile pentru tratamentele pentru fertilitate, cei care reglementează politicile în acest domeniu ar trebui să ia în considerare rezultatele acestui studiu", a spus Hannu Martikainen, de la Universitatea Oulu din Finlanda, coordonator al acestui studiu.

"Aceste date recente încurajează clinicile să evalueze politicile de transfer al embrionului şi să adopte procedeul de implantare a unui singur embrion ca practică curentă pentru femeile cu vârsta sub 40 de ani", a completat cercetătorul.

Sarcinile multiple constituie cel mai mare risc pentru femei în timpul tratamentelor împotriva infertilităţii, crescând semnificativ riscul de avort spontan, de naştere prematură şi de probleme de sănătate pe termen lung pentru copil.

Mai mult de 3,5 milioane de copii au fost născuţi în lume folosind tehnologia de reproducere asistată, începând de pe 25 iulie 1978, data la care medicii britanici au asistat la naşterea primului copil rezultat în urma unei fecundări in vitro, o fetiţă numită Louise Brown.

Dezbaterea cu privire la implantarea mai multor embrioni pentru o singură sarcină s-a intensificat anul acesta, după ce o femeie din California a născut octupleţi, în urma unui tratament împotriva infertilităţii.

Echipa de specialişti finlandezi a comparat rezultatele tratamentelor pentru fertilitate urmate de 1.510 femei, în perioada 1995 - 1999, când transferul a doi embrioni era o practică curentă, cu cele din perioada 2000 - 2004, când era comună practica implantării unui singur embrion.

Concluzia cercetării a fost că femeile cărora le-a fost implantat un singur embrion au mai multe şanse de a duce sarcina la termen, rata de succes fiind de 42%, comparativ cu 37% la cele cărora li s-au transferat mai mulţi embrioni pentru o singură sarcină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici