Tratamentul cu Tamiflu în cazul copiilor ar putea fi dăunător

Copiii nu ar trebui să fie trataţi cu Tamiflu, pentru că efectele negative pot fi mai importante decât beneficiile, relevă un studiu recent realizat de un grup de medici care au cercetat efectele medicamentului asupra copiilor sub 12 ani, relatează Sky News.

580 afișări
Imaginea articolului Tratamentul cu Tamiflu în cazul copiilor ar putea fi dăunător

Tratamentul cu Tamiflu în cazul copiilor ar putea fi dăunător (Imagine: Mediafax Foto)

Documentul solicită Ministerului britanic al Sănătăţii să-şi modifice politica referitoare la pandemia de gripă porcină.

Studiul, care se concentrează asupra copiilor sub 12 ani, arată că medicamentul antiviral poate provoca vomă, iar aceasta ar putea genera deshidratare şi alte complicaţii. În acelaşi timp, s-a constatat că Tamiflu nu are efecte sau acestea sunt foarte slabe dacă este folosit pentru tratatrea astmei sau a infecţiilor de ureche.

"Producătorii avertizează asupra posibilităţii apariţiei greţurilor şi a vomei în informaţiile livrate odată cu medicamentul Tamiflu", menţionează Sky News. "Se pune problema dacă decizia de a comanda stocul de vaccin-antiviral a fost cea corectă, dacă beneficiile depăşesc riscurile", adaugă postul de televiziune.

Rezultatele noii cercetări au fost publicate după ce un recent studiu a arătat că unii copii cărora li s-a administrat Tamiflu au suferit efecte secundare precum greţuri şi coşmaruri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici