Trei paşi esenţiali pentru îngrijirea tenului acneic

Praful şi impurităţile distrug primul strat al dermei. Toate acestea, combinate cu îngrijirea neadecvată a tenului, pot duce la apariţia acneei, mai ales în cazul persoanelor cu ten gras, spun dermatologii.

203 afișări
Imaginea articolului Trei paşi esenţiali pentru îngrijirea tenului acneic

Trei paşi esenţiali pentru îngrijirea tenului acneic (Imagine: Shutterstock)

Specialiştii completează că acneea este o afecţiune comună, parţial determinată genetic, care apare mai ales în perioada pubertăţii. Apariţia acesteia poate fi influenţată de mai mulţi factori, printre care hipersecreţia sau dezechilibrul hormonal.

Cele mai predispuse zone ale pielii sunt faţa, pieptul, umerii şi spatele. Acneea poate fi întâlnită şi pe braţe sau chiar coapse, însă cazurile acestea sunt extrem de rare. Atât medicii cât şi specialiştii în frumuseţe recomandă persoanelor care suferă de această afecţiune trei paşi esenţiali pentru îngrijirea tenului acneic: o mască pe bază de miere de rozmarin - esenţială pentru tonifierea tenului, o baie de aburi şi o mască exfoliantă din citrice.

Citeşte mai multe despre îngrijirea tenului acneic pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici