Tsunami pe cer? Fenomenul uimitor care produce valuri în nori - VIDEO

Câteva imagini postate pe internet arată un fenomen bizar pe cer, care i-a uimit pe toţi cei care l-au văzut.

7348 afișări
Imaginea articolului Tsunami pe cer? Fenomenul uimitor care produce valuri în nori - VIDEO

Tsunami pe cer? Fenomenul uimitor care produce valuri în nori

Fenomenul a fost surprins de câţiva oameni în Birmingham, Alabama, şi poartă numele de instabilitate Kelvin-Helmholtz.

Oamenii au filmat fenomenul, iar apoi au trimis imaginile către staţiile meteo locale, cerând explicaţii despre "tsunami-ul din cer".

Evenimentul se produce atunci când un nor cu viteză mare şi densitate mică se mişcă pe deasupra unuia mai lent cu o densitate mai mare, creându-se astfel efectul de valuri. Norii sub formă de valuri apar ca urmare a curenţilor de aer care se deplasează cu viteze diferite şi în direcţii diferite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici