- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (25.02.2011, 17:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ulei de măsline, de porumb sau de palmier? Care este mai bun pentru gătit?
Ştiai că uleiul de măsline extravirgin nu este recomandat pentru gătit? Sau că uleiul de porumb este excelent pentru prăjit?
4835 afișări
Ulei de măsline, de porumb sau de palmier? Care este mai bun pentru gătit? (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Violeta de la Violeta's Vintage Kitchen a spus care sunt cele mai sănătoase şi gustoase uleiuri. "La asezonat folosesc uleiuri extravirgine, presate la rece, aromate, iar la prăjit de cele mai multe ori folosesc ulei de porumb, pentru că este bun şi sănătos şi se arde foarte greu", spune Violeta.
După ce Violeta le-a învăţat pe Amalia Enache şi Magda Pălimariu nişte reteţe delicioase şi sănătoase, a venit rândul Danei Rogoz. Actriţa din "Moştenirea" a Început cu o lecţie despre ulei. A aflat de la Violeta care sunt cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit.
Violeta nu recomandă uleiul de palmier la prăjit. "Trecerea aceasta a uleiului de palmier de la solid la lichid şi invers este destul de periculoasă când este vorba de grăsime. Uleiul de palmier este bun la prăjituri, funcţionează ca un unt. Decât să foloseşti unt mai bine foloseşti ulei de palmier, pentru că are mai puţine calorii", spune Violeta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Afshin Mehin și Neuralink fac echipă. Ce urmează să se întâmple în domeniul neurotehnologiei
-
Nouă persoane, suspectate de legătură cu autorii atentatului de la Moscova, reţinute în Tadjikistan
-
Japonia proiectează ,,Oppenheimer”, la opt luni de la premiera sa în SUA. Care este motivul întârzierii
-
O dronă ar fi fost filmată în apropierea oraşului Brăila / Ce spun oficialii / Armata i-a dat raportul premierului
Pentru gătit Violeta recomandă următoarele uleiuri: de floarea soarelui, de măsline, de sâmburi de struguri, de orez, de nuci, arahide, din seminţe de in.
"La asezonat folosesc uleiuri extravirgine, presate la rece, aromate, iar la prăjit de cele mai multe ori folosesc ulei de porumb, pentru că este bun şi sănătos şi se arde foarte greu. Nu schimbă culoarea, nu miroase, nu fumegă. Dacă uleiul începe să îţi fumege în ţigaie, e semn rău! Uleiul de floarea soarelui fumegă foarte tare, uleiul de palmier, untul. Când trag carnea sau legumele în unt, de obicei combin untul cu puţin ulei ca să nu se ardă", spune Violeta.
Citeşte mai multe despre cele mai bune uleiuri pentru gătit pe www.perfecte.ro.
Citește pe alephnews.ro: Musk are planuri controversate cu cipurile Neuralink: Oamenii se vor contopi cu Inteligența Artificială
Citește pe www.zf.ro: Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate aduce o amendă de 3.300 lei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase e în formă
PROSPORT.RO
Divorțează Prințul William de Kate Middleton?! Cei doi au recunoscut adevărul despre relația lor din ultimii ani
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe