Uleiul de mentă combate durerile în gât

Vitamina C, împreună cu uleiurile volatile de pin, mentă sau eucalipt, complexul de vitamine B şi echinaceea sunt esenţiale în sezonul rece, deoarece întăresc sistemul imunitar, spune dr. Cristina Bogdan, medic naturopat, potrivit Gândul.

295 afișări
Imaginea articolului Uleiul de mentă combate durerile în gât

Uleiul de mentă combate durerile în gât (Imagine: www.gandul.info)

Recent, pe piaţa farmaceutică din România s-a lansat un produs ce are efect antiinflamator, antimicrobian şi antiviral, datorită conţinutului de lactoferină, o glicoproteină ce are proprietăţi imunomodulatoare care ajută la întărirea imunităţii organismului, prevenind astfel apariţia virozelor respiratorii. Medicamentul mai conţine mentol, ulei volatil de eucalipt, ulei volatil de mentă, ulei volatil de pin, vitamina C, vitaminele B1, B2 şi B6.

Potrivit producătorului, datorită conţinutului de ulei de mentă, produsul este benefic şi pentru diminuarea durerii şi usturimii din gât, senzaţii des întâlnite în timpul răcelilor. În plus, eucaliptul scade secreţia de mucus de la nivelul căilor respiratorii, în timp ce uleiul de pin are efect expectorant, precizează producătorul.

Citeşte mai multe despre efectele benefice ale uleiului de mentă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici